Не съм много компетентна,затова няма да давам мнение,само ще ви разкажа как протекоха нещата при мен.
Първо имах няколко оскъдни цикъла,после се появи и белезникаво изтичане от гърдите,и при изследване на пролактина се установи,че имам доста висок пролактин.4 пъти над горната референтна стойност.Пих 5 месеца Бромокриптин,междувременно ми правиха рентгенова снимка за аденом-слава богу,нямах.При повторно изследване на пролактина 1 месец след като сама реших да спра Бромокриптина,се оказа че е в норма.Близо до горната граница,но в норма.
Странното обаче е,че изтичането не беше спряло.Ендокринологът каза,обаче че е важен цвета на това,което излиза от гърдите.При повторното изследване беше прозрачно,като капчица роса,въпреки че винаги е било като лепкаво.Дано успях да ви го обясня.
Просто исках да кажа,че изтичането на секрет от гърдите,очевидно не е показател за висок пролактин,само по себе си.Май когато е породено от повишен пролактин е бяло,а иначе е прозрачно и било почти нормално.
Ако мога да помогна с нещо друго.
П.П.И избягвайте да стискате гърдите си ,защото това допълнително влияе за увеличаване на пролактина!