Да, този път стана - явно някак съм объркала бутончето преди малко...
И така, още веднъж сърдечно благодаря на всички за отговорите! Под огромно напрежение съм, поради тоталната неяснота какво става с моята бременност!? И, ако трябва просто да чакам 10 дена в пълно неведение, със сигурност ще се побъркам, само че не в преносния, а в буквалния смисъл на думата.
Ехографската ми снимка е от преди 2 дена - плодно сакче с размер 4,7мм, 5 гест. седмица и 4 дена. Ембрион не се вижда. Случи се така, че не ми стигаха 10 лева, за да доплатя за преглед към 40-те лева за ехографията, и макар вероятно това да е по-рядко явление, но ме отпратиха доста нелюбезно без никакви коментари, освен този да отида след 10 дена (и 50 лева,
за проверка дали се развива бременността. Отделиха ми точно 2 минути, повечето от които бяха за попълване на данните и за разплащането...
И така си тръгнах по-притеснена, отколкото отидох на прегледа, с куп съмнения и страхове, допълнени още и от липсата на някои общи за ранната бременност симптоми - нямам никакво гадене и повръщане; гърдите ми, макар че реагираха и са чувствителни, все пак са твърде меки и го няма познатото силно напрежение. Това не ми е първа бременност, така че имам база за сравнение, макар и всъщност, моят случай де е доста уникален, за което се надявам по-късно да разкажа, когато нещата се изяснят.
Срещнах из форума информация по моята тема, според която има и по-малки сакчета от моето за съответната фаза, но все пак преобладават по-големите "мерки", а и моят преглед беше с вагинален ехограф, от който се очаква доста по-добра информация.
Ще съм безкрайно благодарна за всяка полезна информация, защото чакане в пълно бездействие ми е немислимо... Ако нищо не може да се направи, поне да науча колкото може повече.
Не познавам лично никого тук - на всички пожелавам превъзходно здраве и сбъдване на най-съкровеното!