0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте момичета:)
Искам да попитам дали болезнената менстрация е сигурен признак,че е имало овулация(когато разбира се няма някаква друга причина/заболяване,на което може да се дължи болката). на няколко места съм чела,че болезнената менструация се наблюдава обикновено когато има овулация. затова когато се взимат противозачатъчни менструацията е безболезнена (от личен опит знам,че е така), защото няма овулация!
Благодаря :thankyousign:
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: болезнена менструация - овулация?
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 19:18:06 pm »
Аз съм с болезнена менструация от както ми е дошло за пръв път,особенно първия ден съм задължително на спазмалгон.В момента съм с хипермролактинимия и без овулация последните 3 мес.,сега се надявам,е ще имам ову тия дни,но меря БТ и чакам.Така,че болезнена менстр.не означава,че е имало ову,тъй като има хормони,които влияят на овуто и като не са наред,ей ти на проблем.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Re: болезнена менструация - овулация?
« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 20:24:59 pm »
Не мисля, че има връзка между двете.
Едното не е гаранция за другото.
Болезнената менструация се дължи на високо ниво на простагландините.
Цитат
Болезнената менструация (дисменорея) е медицински термин за менструални крампи - тъпи и пулсиращи болки в долната част на корема, които някои жени преживяват преди и по време на менструални кръвотечения. В някой случаи те са достатъчно силни, за да нарушат ежедневната активност на жената.
Цитат
Известни хормонални промени по времето на месечния цикъл могат да бъдат причина за дисменорея. Най-честият фактор, предизвикващ болка е производството на простагландини от организма - хормоноподобни субстанции , които причиняват контракции (свивания на мускулатурата) на матката по време на менструация и осигуряват изхвърляне извън организма на менструалната кръв и тъкани. Прекалено високото ниво простагландини може да причини повтарящи се контракции или спазми, които се възприемат като крампи.

http://www.puls.bg/cat/78/dismenoreq_boleznena_menstruatsiq_issue_291_part_1.html