anmar, не, само цитонамазка. Работата тръгна от там, че януари получих леко зацапване седмица преди цикъл. На преглед ми видяха раничка, доста голяма и ми пуснаха цитонамазка. Цитомазката беше обикновена, 2 група. Изгориха ми я. Преди да ми я изгори, по мое настояване ми пусна МБ - излезе умерено количество гъбички. Нямах никакви симптоми, но въпреки това пих хапчета и се мазах. Но понеже изгорих раничката само след цитонамазка, без да са ме гледали на колпоскоп, а и дали от внушение и от страховете, с които ми се напълни главата започнах да усещам дискомфорт ниско долу, и понякога и леко опъване в кръста, без значение на кой етап от цикъла съм. А и много странно от душгела , в момента в който го сложа усещам ужасно парене, в момента в който го отмия паренето спира. Записах си час при друг гинеколог, гледа ме на колпоскоп, атипизъм не се вижда и ми взе течно базирана цитонамазка. Резултатите още не са готови. Каза че се вижда силно възпаление на шийката и в зависимост от цитото ще решава как ще действаме. А на мен все този рак ми е главата и вече съм на път да се побъркам.