Първо честито от мен и леки 9 месеца.
За кой град става дума? Аз съм от София.
Няколко пъти попадам на доктор Мишел. Той приема в поликлиниката в Младост 3. Освен това работи и в Шейново. Винаги е бил внимателен с мен и никога не ме е претупвал. Винаги ме е питал искаш ли това да направим и онова, добре е другото. Обясненията му са логични и винаги са по темата. Никога не ме е плащил със страшни диагнози...
И никога не съм му дала и една стотинка. Даже сестрата ми казва какво да казвам на регистратурата, за да не ми взимат двата лева (когато не съм бременна).
Този доктор обаче много го плюят по другите форуми, защото влизал сам във форумите, сам си се хвалел, препоръчвал си се и не знам още какво си...
Другата при която съм ходила е д-р Милкана Щерева от Грийнберг. Там е само платено, но цените са съвсем човешки. УЗИ е 15 лв. Аз ходих при нея за фоликулометрия и тя ми изнесе много добра и смислена лекция за моите проблеми. Останах доволна, ама на УЗИ резултатът беше трагичен.
Когато забременях и още нямах лекар в ЖК, ама исках да видя има ли сърдечна дейност ембриончето пак звъннах в Гринберг. Прехвърлиха ме на един лекар, който много агресивно ми твърдеше, че трябва да ме гледа с вагинален ултразвук и че иначе ннам к'во си, ама си било на моя отговорност. Когато отидох там беше пак Щерева и минах при нея. Тя пак ми каза, че е по-добре вагиналния, но ако аз искам няма никакъв проблем да се пробва на коремния. Бил много добър. Разгледа си абсолютно всичко, показваше ми всяко нещо което му мери на бебето и после си провери, че всичко е в норма. А аз исках само да види дали има сърдечна дейност. Т.е. направи много повече от това, което очаквах от нея. Останах повече от доволна.
Тя освен там работи и в някаква друга клиника (Лора) и в Тина Киркова на някакъв ннам къв си договор. Ама съм я срещала в патологията (патологична бременност) там.
На мен ми изглеждаше като да разбира от бременност, а не от стерилитет.
За нея до сега не съм намерила мнение по интернет, макар че дори и аз пусках тема тук.
В 25 поликлиника (Мл.1) съм ходила на гинеколог за последно преди 6 години. Ама тогава там всичките бяха.... да фанеш единя, да удариш другия. От тогава там не съм стъпвала и не зная дали са се сменили. Ама ми изглеждаха такива мастодонти, все едно до пенсия са абонирани за държавната заплата.
При други в Младост не съм ходила.
Аз си следя бременността в Тина Киркова, защото ми е близо до работа, не ми правят проблем за болнични (имат си ЛКК), винаги са мили и усмихнати... Освен това имам 4 маршрутки от нас до там. Ходила съм и с хлапето, той си понася нормално пътуването.
Шейново нещо не ми допадна преди 100 години, но много мами от Младост се следят и там.
Майчин дом не го избрах, защото имам 15-тина минути път пеша след маршрутката и ако се наложи да съм с хлапето ще мрънка.
В окръжна болница не съм ходила и не съм чувала отзиви за там.
И като че ли за това се сещам.
Другото, което не е маловажно е, че със сигурност в Шейново и Тина Киркова ако искаш да ти следят бременността трябва да платиш абонамент. (ТК - 400 лв) За другите не съм чувала как стоят нещата.
Май това е всичко за което се сещам.