0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

33-и дневен цикъл и опити за бебе?!
« -: Юни 14, 2008, 18:48:44 pm »
Момичета искам да ви попитам нещо- цикъла ми е 33 дни, кръвотечението ми е 4 дни. На кой ден трябва да започнем опитите. Прочетох във форума: На 8-мия ден от цикъла, стартирайки броенето от първия ден на кървене, започнете да опитвате през ден. Но това сигурно се отнася да цикъл 28 дни.  :oops: :oops: :oops:
Re: 33-и дневен цикъл и опити за бебе?!
« Отговор #1 -: Юни 14, 2008, 19:01:37 pm »
Здравей мила, аз също съм нова тук. При мен цикъла е различен - от 28 до 33 дни. И аз като теб трудно мога да определя кога съм в овулация. Затова от два месеца си меря базалната температура и от този месец смятам да започна да си правя тестове за овулация. Имам вече едно дете, но в момента работим за второ. Първият път забременях след десет месеца и то през месеца, в който най-малко съм предполагала, че може да е станало.Пожелавам ти скоро да видиш втората черта от тестта. :wink:

« Отговор #2 -: Юни 14, 2008, 19:03:25 pm »
Здравей!
Наистина е трудно да се прецени кога са дните около овулация само с броене на дните, защото това е много относително от физическото състояние и разни други фактори.

Ако все още не си опитвала с тестове, може да се ориентираш по-добре ако се правиш тестове за овулация - те приблизително отчитат най-близките дни до овулация. Като започнеш например от 8ми или 10 ден да си правиш тестове за ОВУ, когато се отчетат 2 чертички, тогава ову предстои в близките 12-36 часа   и тогава се счита че е най-добре да се прави секс в деня когато са 2чертички и следващите 2дни. Тестовете е добре да се правят  от - до - резултат. Иначе ако си правите по-честичко секс това няма да попречи, може да увеличи шансовете  :lol:

Пожелавам ти късмет в бебеправенето, по-бързо да оцелите :wink:
~ ~ ~
« Отговор #3 -: Юни 14, 2008, 19:20:04 pm »
Благодаря ви много за казаните думи. Овулацията ми е около 17-18 ден по симптомен метод я определям /до колко точно не знам/, но и при преглед при лекар ми казаха че е в тези дни. Ние опитваме от 7 месеца, но разпокъсано /2, 2, 3 месеца/ защото аз живея в БГ, а съпруга ми в Белгия.
sunny_flower мен това ме притеснява, че честия секс вреди, а не помага. Някъде бях чела че трябва през ден, защото мъжкия организъм не можел за 24h да произведе ¨качествена¨ сперма.
« Отговор #4 -: Юни 14, 2008, 19:32:34 pm »
И аз съм чела че твърде честия секс в някои случаи може да доведе до намаляване на цервикалната слуз, и тя да не е в достатъчно количество за да е по-благоприятна за спермитата  :wink:  Той и мъжа се изтощава, пък и жената... :lol:
Затова може би пишат че е добре през ден... а в дните на ову ако можете 2-3 дни всеки ден би било още по-хубаво, защото не се знае кога точно ще се появи яйцеклетката и колко време ще е на разположение. Това си е голям късмет да се оцели, явно хич не е толкова лесно, както се счита обикновено...
Аз например гледам да не претоварвам моя мъж предварително, за да може като видя че наближава и показва овулация тогава да имаме повече сексуално желание и да действаме по-активно  :lol:

Още нямам с какво да се похваля от нашите опити, но силно се надявам по-скоро да е  :wink:
И на всички ловуващи - много успехи!!!
~ ~ ~