Здравейте мили дами,
Сравнително нова съм във форума и в опитите си за забременяване. Ще ви разкажа на кратко историята си и ще съм благодарна от сърце за съветите ви.
На 29 години съм и от съвсем скоро (2 месеца) правим опити за забременияване. Знам, че времето е много кратко и по правилата не би трябвало да се притеснявам, но аз се притеснявам, защото по стечение на обстоятелствата съм си правила някои изследвания и лечения.
От пубертета насам имам засиелно окосмяване по лице, гърди, стомах и т.н. Трънах по лекари от 19 годишна. Гинеколози, ендокринолози и т.н. Откриха ми при ехографски преглед ПКЯ, както и при множество хормонални изследвания повишен тестостерон, ниски естрадиол и прогестерон и понякога висок DHA. Лекарите, казаха, че съм много млада и няма от какво да се притеснявам, но ми изписаха Диане 35 и Преднизолон Ф, които пиех доста дълго време. Цикълът ми винаги е бил редовен (с 2-3 дни закъснение понякога). След години пиене на Диане 35, реших да го спра. Промяна в окосмяването нямаше, яйчниците дори с Диането си бяха поликистозни. За това реших, че няма какво да се тровя, щом нищо не се променя.
И така, започнах да се справям с окосмяването чрез фото и лазерна епилация и забравих за другите проблеми.
Но ето, че сега с приятеля ми сме решили, че искаме бебче. Започнах да се интересувам от темата. Започнах да чета форуми, сайтове, статии, за да събера информация. Когато попаднах на този сайт, направо се ужасих от проблемите, които имат много жени и от мъките, които изживяват. Когато чета за ПКЯ и хормони, виждам, че много жени имат тези оплаквания и честно казано се стряскам.
Възможно ли е да забременея без намеса, стимулации и т.н.? Посъветвайте ме за лекар, към когото да се обърна. Не искам да ходя при обикновен гинеколог в поликлиниката, а при някого, който е компетентен, за да разреши евнтуални проблеми и е достатъчно внимателен и отговорен. Писнало ми е от лекари, които само те поглеждат и без дори да те прегледат или да ти направят изследвания ти слагат диагноза.
От сърце благодаря на всички, коити ще ми отговорят и ви желая щастливи бебчета.