Здравейте отново момичета,
Реших да напиша как се развиха при мен нещата и да задам няколко въпроса, защото ако има някой който може да ми отговори ще се радвам много, знам че и тук пишат специалисти като Мели и най вече вие сте ми любимия форум.Зададох въпросите си и в друг форум и там получих отговор от момиче с този проблем,но реших и тук защото колкото повече информация имам толкова по добре мисля.
Реших докато чакам да ми дойде реда за клиниката по стерилитет до март месец да се върна до тогава при стария ми доктор да повторим цитонамазката и да ми направи колпоскопия +биопсия ако се наложи и ето как се развиха нещата: Вчера бях за повторна цитонамазка и ми направи колпоскопия също,резултати ще имам след около 3 седмици. При колпоскопията доктора ме промиваше ако мога така да се изразя с разтвор от оцетна киселина,след прегледа той ми каза че колпоскопията не е показала нищо нередно всичко си изглеждало нормално,сега ще видим и цитонамазката и тук идва въпроса ми момичета.Като изключим варианта че може да е станала някаква грешка за което силно се надявам,възможно ли е да се говори в моя случай за ХПВ ? Може ли ако наистина имам някаква промяна в клектите на шийката на матката то тя да е причинена от нещо друго а не от ХПВ?нямам раничка нямам нищо,нормална колпоскопия.Моя доктор ми казва че нямам място за притеснение,че нещата се оправят,но аз съм толкова притеснена и изплашена,че си мисля най-лошото и нямам минута спокойствие.
Това което знам ,че при по добрите щамове се появяват папиломи или кондиломи,а при по лошите няма такава поява,но все пак трябва ли да се наблюдава някакво изменение при прегледа с колпоскоп, или може така като мен нищо да няма и колпоскопията да е нормална? и още нещо възможно ли е промените да са ми само вътре в канала а не по повърхноста на шийката и затова нищо да не се вижда?
Това което снощи прочетох в интернет тъй като от притеснение забравих да питам доктора си защо го прави,беше защо ме третира със оцетна киселина по време на колпоскопията и прочетох че това се прави ако има някакви засегнати участаци или наличието на така наречените невидими папиломи,които се виждат само с колпоскоп тъй като са миниатюрни,при третиране с оцетна киселина мястото където е засегнато от тях побелява и по лесно се откриват и виждат с колпоскопа,но и това нищо не показа.
Много въпроси зададох знам
някои от тях може би са доста специфични и затова ако някой знае нещо ще съм ви благодарна.
Както винаги прекалих с дългия постинг,но явно немога да пиша по късо
Извинете ме момичета.Благодаря ви предварително.