0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Трибестан при жени?
« -: Януари 30, 2006, 08:48:32 am »
Здравейте, снощи като четох листовката на трибестана попаднах на следния текст: "При имунологично обусловено безплодие мъжете приемат Трибестан в доза 3 пъти по 1 филм. таблетка в продължение на 60 дни, а жените 3 пъти по 1 филм.таблетка в продължение на 7 дни от 21 ден от началото на менструалния цикъл." В същото време се казва, че не е препоръчителен при бременност.
Някой знае ли нещо по въпроса? За пръв път чувам, че Трибестан може да се пие и от жени, и то в аспекта на имунологичното безплодие.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Трибестан при жени?
« Отговор #1 -: Януари 30, 2006, 09:24:03 am »
Грейси, това за Трибестана ми го беше казала моя приятелка - рентгеноложка (и тя без деца) - да го пием и двамата непрекъснато, защото с годините си изработваме имунитет един към друг. Но аз си го пропуснах покрай ушите. Харесвам я, но нека всеки специалист си гледа неговата специалност, тя като рентгенолог е незаменима, но не е АГ. Също каза като го пием - да не правим секс, даже да спим в различни стаи един месец и после - да наваксваме със секса. Ама това са глупости от рода на "успокой се и ще стане".

Иначе Трибестана има ЛХ-подобен ефект, т.е. стимулира производството на ендогенен тестостерон. Е, мерси, нямам нужда от повече тестостерон ;)
А и представи си мъж с повишаващ се тестостерон как ще го лишиш от секс. Пък и цял месец - опашатите ще се скапят вътре. Оф, глупости са това, да знаеш.
*
Трибестан при жени?
« Отговор #2 -: Януари 30, 2006, 09:27:53 am »
Добре де, Зайо, това за отделните стаи е ясно, че е измишльотина, обаче мен ми направи впечатление, че го дават при имунологични причини /при жените/. Затова ми стана интересно.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

Трибестан при жени?
« Отговор #3 -: Януари 30, 2006, 16:11:25 pm »
Аз пък за първи път чувам, че се препоръчва за лечение при имунологични проблеми. Грейси, виж в нета няма ли да намериш нещо, ако не питай Мели или пък прати имейл на д-р Конова?

Рабит, а има ли въобще някаква истина в това, че като не се пазиш дълго време с определен партньор, може да се получи имунен отговор. Срещам такъв въпрос вече няколко пъти, а ми се струва изключително неправдоподобно.
Специално за антиспермалните антитела като съм чела, пробвана е терапия известно време пазене с презерватив, която не е дала резултати.
Благодаря ти, Бени!

Трибестан при жени?
« Отговор #4 -: Януари 30, 2006, 16:32:09 pm »
Фреши, това са си градски легенди - замини в командировка и като се върнеш си бременна, спете в отделни стаи... Дрън-дрън са си  :D

Антителата, мисля, са към всички, не само към определен партньор. Виж, съвместимост е друго нещо - тя е само към един човек.
Трибестан при жени?
« Отговор #5 -: Януари 30, 2006, 16:47:25 pm »
Виж пък съвместимост точно към един партньор хич не знам какво е и как се изследва.
Като изследват антиспермални антитела, се прави изследване както с материал от партньора, така и с материал от фертилен донор - може да има някаква връзка със съвмстимостта :roll:
Благодаря ти, Бени!