0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Акт 16
« -: Юни 17, 2008, 22:54:06 pm »
Момичета трябва ми някой който да разбира от тези неща.Какво става ако някой от собствениците на апартаментите в дадена сграда откаже да подпише акт 16
Re: Акт 16
« Отговор #1 -: Юни 17, 2008, 23:40:44 pm »
Това не го ли подписваха контролните органи - инспекция от енергото, ВиК и тн - в смисъл че блока е годен за обитаване? Не мисля че има нещо общо със собствениците, но може и да бъркам :? Мъжо си е легнал иначе щеше да каже със сигурност :wink:

*
« Отговор #2 -: Юни 18, 2008, 04:35:22 am »
Мисля,че ако някой откаже му пращат покана да се яви и да го подпише.Потърсих материали по темата,но уви-не намерих почти нищо.Пробвай да зададеш въпроса си тук www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=12925
дано да намериш точния отговор,Успех!!!
« Отговор #3 -: Юни 18, 2008, 07:38:22 am »

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Юни 18, 2008, 08:13:35 am »
има, има общо със собствениците, ама мисля че беше за акт 15
тогава, когато някой има против изграждането на жилището не в правила с договора, при нас се забави, защото един от съкооператорите не го подписа и забавиха влизането около 6 месеца
мисля някаква комисия се събира и изказва становище относно забележките на отказалия
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #5 -: Юни 18, 2008, 09:54:53 am »
И акт 16 се пдписва от всички съкооператори.Мен ми беше важно да разбера дали в случай че откаже единия да подпише, строителите могат да пуснат в експлооатация цялата кооперация без въпросния апартамент. И после човекът сам да си ходи по мъките.Друг въпрос- каква е процедурата по този начин ако стане, но mini ме насочи- не може без комисия явно.
Благодаря ви момичетаза бързите отговори.Хич не искам и да ги знам тези актове, ама такъв скандал стана във фамилията и искам да разбера кой ме излъга, защото боли....
« Отговор #6 -: Юни 18, 2008, 10:58:57 am »
Мен ми беше важно да разбера дали в случай че откаже единия да подпише, строителите могат да пуснат в експлооатация цялата кооперация без въпросния апартамент. И после човекът сам да си ходи по мъките.
Преди месец подписахме нашия.
Всички живущи са членове на комисията. Без подписа на протокола ,дори на един от тях , не може да се вземе разрешително.
За да не подпише някой , има и мотиви , най-вероятно.
Възможно е изпълнителят да не си е изпълнил ангажиментите до край.
Така или иначе , ако сега не стане ще трябва нова организация на всички институции и живущи при пълно съгласие , за да получите акт 16.
*
« Отговор #7 -: Юни 18, 2008, 19:07:19 pm »
Ефирче, значи не може да се пусне в експлоатация цялата кооперация без въпросния апартамент така ли?
*
« Отговор #8 -: Юни 18, 2008, 20:52:31 pm »
Ефирче, значи не може да се пусне в експлоатация цялата кооперация без въпросния апартамент така ли?

поправете ме ако греше но за въвеждане в експлоатация не е ли акт 14?
акт 16 не е ли за завършен вид на сградата?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #9 -: Юни 18, 2008, 21:36:50 pm »
не е Пими, точно акт 16 си е за въвеждане в експлоатация, без него не ти пускат ток, ВиК, БТК- изобщо всичко  :)
дори един да не е разписал не издават акт 16
има случаи на кооперации в които се нанасят хората преди излизане на акт 16, но примерно са на трифазен ток и незнам си какво още там, не съм наясно, добре че не ни се наложи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #10 -: Юни 18, 2008, 23:13:49 pm »
не е Пими, точно акт 16 си е за въвеждане в експлоатация, без него не ти пускат ток, ВиК, БТК- изобщо всичко  :)
дори един да не е разписал не издават акт 16
има случаи на кооперации в които се нанасят хората преди излизане на акт 16, но примерно са на трифазен ток и незнам си какво още там, не съм наясно, добре че не ни се наложи

и плащаш промишлен ток и не е задължително да имаш вода май и не знам си какво.
Както и да е-благодаря на всички за отговорите-вече не ме интересува.Това което се случи по въпросния скандал надмина очакванията ми.Без значение е вече каква е истината за този акт 16.По-обидно и по-болно не може да ми стане.Поздрави
« Отговор #11 -: Юни 19, 2008, 13:42:40 pm »
Както и да е-благодаря на всички за отговорите-вече не ме интересува.Това което се случи по въпросния скандал надмина очакванията ми.Без значение е вече каква е истината за този акт 16.По-обидно и по-болно не може да ми стане.Поздрави
Ехе ,svetal4y не си струва толкова разочарование заради битовизми! :wink:

Точно така!
Недостатъците са - плащаш повече за ток или често гасне ,защото няма достатъчно мощност , водата я плащаш наведнъж когато подпишеш    въпросният акт , до тогава може и 1000 м3 да са станали.
Ако това те успокоява , познавам хора , които по 9-10 години , живеят без този акт , заради дребнави комшийски номера.
Хайде сега по-ведро! :D
Всичко ще се нареди!
*
« Отговор #12 -: Юни 20, 2008, 00:19:40 am »
Миличка не страдам заради някакви тъпи комшии, а заради брутален спор м/у майка ми и родителите на мъжа ми.Отвратително. И всеки наприказва каквото иска и се стигна до опити за изнудване и фалшификации.Затова ме боли.Защото със ш..ния апартамент не свършва света, но свърши едно доверие, което щеше да ни е от полза.Но както и да е- нищо няма да е същото-ще свикнем.
*
« Отговор #13 -: Юни 20, 2008, 00:20:20 am »
Много ми харесаха двете правила в подписа ти ,Ефирче.
« Отговор #14 -: Юни 20, 2008, 09:44:59 am »
 :hug2: