0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

поликистоза и ЛХ/ФСХ 1/1 -възможно ли е??
« -: Август 01, 2008, 15:44:50 pm »
Здравейте момичета!
чече съм с диагноза Двустранна поликистоза.това което ме учудва е че хромоинте са наред.А именно
ЛХ -5,4  (2,12-10,9)

ФСХ -5,5  #,85-8,8)
есттрадиола,пролактина и тестерона също са в норма.Изчела съм мн за плокистозата и съм останала с впечатление че съотношението при поликистоза не 1/1.Това което ме притеснява е че само преди 2 месеца бях на др гинеколог,който каза че няма .А сега мн добре видях и аз точиците по яйчниците.Има ли и други с такива ту изчезващи ,ти появяващи се полоикстози?
Re: поликистоза и ЛХ/ФСХ 1/1 -възможно ли е??
« Отговор #1 -: Август 01, 2008, 23:59:00 pm »
Нали знаеш че всеки месец има малки отклонения в тези стойности. Може би тялото ти се опитва да се върне към нормалните си функции. Така или иначе това са добри резултати. Според мен изчакай месец-два и направи пак изследване, преглед, видеозон абе всичко;)Щом хормоните ти са ок, проблеми с цикъла имала ли си??
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
« Отговор #2 -: Август 02, 2008, 08:48:21 am »
faithful,благодаря за бързия отговор.Цикълът мие редовен ,но последните месеци стана доста по -оскъден.Всъщност от 3 години ту ми казват че имам поликистоза ,ту че няма.Явно кистите изчезват и после пак се появават-затова смятах че хормоните са по показателни.Забравих да спомена че ми откриха глюкозотолерантен дисбаланс (след обременяване)и явно има връзка и с поликистозата.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Август 02, 2008, 20:29:45 pm »
Нали няма да забравите да направите спермограма и цветна снимка преди да решите защо не става бебето. Важно е.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Август 07, 2008, 21:09:25 pm »
Здравей!
Не се притеснявай толкова за поликистозата,докато не сте правили някакви опити. При мен също и двата са поликистозни. Съвета който получих след като разбрах от моя лекар преди 3 год. е да започна да правя опити да забременея, тъй като с времето диагнозата се задълбочавала. Пих 4-5 месеца противозачатъчни (Новинет) и на третия месец забременях. Може да съм имала голям късмет, всичко е Божа работа, така че много важно е да си психически спокойна и да не си го поставяте като фикс идея. И всичко ще е наред. Успех!!
*
« Отговор #5 -: Август 09, 2008, 16:00:34 pm »
summer21, Щом имаШ и глюzонен дисбаланс най вероятно поликистоzата е в следствие на него. Най добре се обърни към добър ендокринолог, които да ти иzпиШе подходяЩите лекарства и да овладеете тоzи проблем. Най вероятно тогава и поликистоzата Ще иzчеzне.