0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отново мисед в 6 г.с.
« -: Август 26, 2011, 13:37:30 pm »
За съжаление отново се записвам с мисед в 6 г.с., този път едноплодна бременност, незначително изкървяване, което може би беше от изхвърлянето на единия плоден сак и след това бърз прием в Майчин дом с установяване на наличие на един плоден сак, добре оформен, с наличие на ембрион и жълтъчно мехурче. Приеха ме с препоръка за лежане, ставане само до WC и така. Голямото чакане започна, този път бях сигурна, че всичко ще бъде наред. И това се случи на същия злополучен ден като предния опит ICSI, на 26-ти ден след трансфер. И двата пъти на 9-ти след трансфер пък зацапвах оскъдно, което потвърждаваше имплантация. Но някак ум не ми побира, как така и двата опита са така сходни, не, по-скоро еднакви. В болницата бях една седмица, нито изкървих, нито нищо. Но така и не се появи сърдечна дейност и плодния сак започна да се сплесква. Хубавото от цялата история е, че след абразиото ще дадат материала освен за хистология, но и за генетично изследване. За това решение благодаря на проф. Чернев, който е завеждащ отделение, а се оказа и човека както той ми каза "Ти знаеш ли, че аз съм ти разписал заповедта за инвитрото". И така след тази тотална бърканица от мисли и преживявания ви моля да дадете мнения и препоръки, защото сега идея си нямам накъде...
Кратка предистория:
 - за Него - мъжки фактор, олиготератозооспермия, 0,1 % активно подвижни, операция от варикоцеле /без подобрение/, прием на какви ли не лекарства и илачи без подобрение, Кариотип - нормален, микроделеции на Y - хромозомата няма, СДИ тестове кофти фрагментации винаги около 50 %, и това състояние без промяна вече 8 години
 - за Мен - две хистероскопии, една диагностична и втора оперативна за отстраняване на вътрешна едндометриоза, хистология добра, не се е и появила отново Слава Богу:), две цветни снимки, тръби проходими, едната слабо нагъната, но проходима, биопсия на маточна лигавица - много добра според д-р Стаменов, пакет имунологични - в норма, кариотип - нормален, открита тромбофилия хомозиготен 4G/4G - беше контролирана с Клексан, един тон хормони и със сигурност може би пропускам нещо... Защото съм много съкрушена...
Да и сега при това ICSI беше използван метода MACS /онова с помоща на магнитите, чрез които се отделя цялото мъртвило сперматозоиди/.
Воала...
Моля помагайте :)
Re: Отново мисед в 6 г.с.
« Отговор #1 -: Август 27, 2011, 11:25:40 am »
Много съжалявам,разбирам те, минала съм го...Но никъде  не видях дали си проверила щитовидната си жлеза. Защото ако за имунологията  са наясно само в репродуктивните клиники, то за последниците от  проблеми с щит. жлеза трябва  да  са в час всички гинеколози(не,че на мене някой ми обърна внимание преди да се ориентирам правилно де)
Късмет ти желая следващия път, ще  се похвалиш,сигурна съм.
*
« Отговор #2 -: Август 29, 2011, 14:57:32 pm »
Съчувствам ти истински, но трябва да знаеш, че без воля няма победа. Дано бързо откриете причината, и да се получат при вас нещата.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Август 29, 2011, 16:14:22 pm »
едва ли ние можем да ти помогнем, след като такъв корифей не успява... какво повече от него бихме могли да знаем ние?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Август 29, 2011, 16:50:22 pm »
Ще видим какво ще каже на прегледа и ще пиша :(
*
« Отговор #5 -: Септември 04, 2011, 19:28:43 pm »
Резултата от генетичното изследване на материала след абразиото е, че няма хромозомни аномалии и плода е бил от женски пол...
Незнам дали имам сили да продължа тази борба...
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #6 -: Септември 04, 2011, 23:07:41 pm »
Резултата от генетичното изследване на материала след абразиото е, че няма хромозомни аномалии и плода е бил от женски пол...
Незнам дали имам сили да продължа тази борба...
Много съжалявам за това, което ти се е случило...
Дали си заслужава борбата? След два последователни спонтанни аборта, имам 2 прекрасни деца.
« Отговор #7 -: Септември 05, 2011, 01:01:10 am »
Тъжно е когато се случват такива неща. Сега може би ти се струва, че нямаш сили да продължиш и се страхуваш всичко да не се случи отново. Почини си. Няма да ти казвам да се успокоиш, защото това не може да стане при хора, докоснати от безплодието. Изчакай и ще видиш, че отново ще се зароди надеждата, примесена със страх, но все пак надежда, че ще се случат нещата, както трябва и с най-щастливият край. От последният ми  мисед минаха почти 2 години. Май не ми се случвало да бездействам толкова време. Скоро ми предстои нов опит - шести поред и го чакам,  както с нетърпение, така и с голяма доза страх.
*
« Отговор #8 -: Септември 05, 2011, 10:12:32 am »
Рени,няма нещо,което да те успокои,освен една нова и успешна бременност-зная го от горчив опит.Това ,което искам да ти кажа е ,че по някога се случва,макар и без видима причина.Имам 4 аборта(2 мисседа,едно кухо яйце и един спонтанен),не можех да приема думите на моят доктор,че това "просто се случва".След толкова процедури и загуби,е много трудно да си спокоен и да вярваш,че нещата ще се случат,зная!Правила съм всички (или почти всичко ,което е известно като изследване),не изкочи нищо съществено.Родих дъщеря си след АРТ процедура,пета бременност,биех си фраксипарин през цялата бременност.Синът ми дори бе заченат спонтанно,колкото и да не ми се вярваше,че е възможно.
 Почини си за малко,повярвай отново и само напред-ти ще бъдеш майка един ден,вярвам го!

*
« Отговор #9 -: Септември 06, 2011, 14:09:12 pm »
Благодаря ви милички за прекрасните думи и добре, че ви има, за да вярвате вместо мен сега ... Дано дойде скоро деня, в който и аз погледна с лъч надежда ...
*
« Отговор #10 -: Септември 06, 2011, 15:06:15 pm »
Рени,нямам какво да добавя мила,само знай 4е ще стане,и ти ще гушкаш детето си.Кураж.
« Отговор #11 -: Септември 06, 2011, 15:47:08 pm »
Мила Рени,много съжалявам и знам че каквото и да ти кажа няма да ти помогне в този труден момент.Аз също имам мисед аборт и то в 10 седмица,но ето че минаха 2 месеца и отново тръгвам утре за следващия опит ,с още по голяма надежда,че този път ще успея.Знам ,че един ден и на нашата улица ще изгрее слънце.Прегръщам те силно и вярвай ,че мечтите се сбъдват!
« Отговор #12 -: Септември 13, 2011, 10:39:59 am »
Reni, съжалявам за случките, но не се отказвай...дай си достатъчно време да си починеш и продължи борбата...
Мечтите се сбъдват и аз съм с два миседа..и благодарение на група лекари и "тежката артилерия" на българската медицина имам дъщеричка на 2 години.

Едва ли много можем да помогнем, но до колкото знам Доц. Конова предписва вливане на имуновенин за "всеки случай" при такива процедури.
Ако нещо не се е променило те се опитват да "покрият" всички евентуални причини за неуспех. Може би така е и в клиниката, която си избрала.

Направиха ли ти имунологични изследвания по време на бременността ?
Някой вече ти беше написал да видят и щитовидната жлеза... и това понякога може да е причина за мисед.
Предполагам, че са изключени каквито и да било възпалителни заболявания...бяло течение и т.н.
Направете всички възможни изследвания, откриващи причини за миседи (ако все още нещо не е направено).

Желая ти късмет и много сили !!!
*
« Отговор #13 -: Септември 13, 2011, 22:35:00 pm »
Да имах назначени имунологични при положителен тест, но така и не стигнах до деня на прегледа и даването на кръв за контрола...
А за щитовидната не са ли достатъчни ТАТ и МАТ, те са ми в норма и винаги са били...
*
« Отговор #14 -: Септември 13, 2011, 22:56:07 pm »
За щитовидната е от значение и TSH.
*
« Отговор #15 -: Септември 14, 2011, 07:40:04 am »
Да, в норма е...
« Отговор #16 -: Септември 15, 2011, 18:48:14 pm »
Reni ужасно съжалявам за случилото се!Но кураж,мила!Дали си заслужава питаш?!Заслужава си,определено!След 3 спонтанни аборта в момента се радвам на почти 2 годишната си дъщеричка!Успях благодарение на терапията на доц.Конова с вливане на интралипид,имуновенин и фраксипарин всеки ден.Освен щитовидната жлеза при мен излязоха и НК-клетки,антифосфолипидни антитела и високи тромбоцитно-левкоцитни агрегати.Не знам ти дали си пускала тези изследвания,но ако не си ги пусни,защото са важни за една успешна бременност!Успех ти желая!