За съжаление отново се записвам с мисед в 6 г.с., този път едноплодна бременност, незначително изкървяване, което може би беше от изхвърлянето на единия плоден сак и след това бърз прием в Майчин дом с установяване на наличие на един плоден сак, добре оформен, с наличие на ембрион и жълтъчно мехурче. Приеха ме с препоръка за лежане, ставане само до WC и така. Голямото чакане започна, този път бях сигурна, че всичко ще бъде наред. И това се случи на същия злополучен ден като предния опит ICSI, на 26-ти ден след трансфер. И двата пъти на 9-ти след трансфер пък зацапвах оскъдно, което потвърждаваше имплантация. Но някак ум не ми побира, как така и двата опита са така сходни, не, по-скоро еднакви. В болницата бях една седмица, нито изкървих, нито нищо. Но така и не се появи сърдечна дейност и плодния сак започна да се сплесква. Хубавото от цялата история е, че след абразиото ще дадат материала освен за хистология, но и за генетично изследване. За това решение благодаря на проф. Чернев, който е завеждащ отделение, а се оказа и човека както той ми каза "Ти знаеш ли, че аз съм ти разписал заповедта за инвитрото". И така след тази тотална бърканица от мисли и преживявания ви моля да дадете мнения и препоръки, защото сега идея си нямам накъде...
Кратка предистория:
- за Него - мъжки фактор, олиготератозооспермия, 0,1 % активно подвижни, операция от варикоцеле /без подобрение/, прием на какви ли не лекарства и илачи без подобрение, Кариотип - нормален, микроделеции на Y - хромозомата няма, СДИ тестове кофти фрагментации винаги около 50 %, и това състояние без промяна вече 8 години
- за Мен - две хистероскопии, една диагностична и втора оперативна за отстраняване на вътрешна едндометриоза, хистология добра, не се е и появила отново Слава Богу:), две цветни снимки, тръби проходими, едната слабо нагъната, но проходима, биопсия на маточна лигавица - много добра според д-р Стаменов, пакет имунологични - в норма, кариотип - нормален, открита тромбофилия хомозиготен 4G/4G - беше контролирана с Клексан, един тон хормони и със сигурност може би пропускам нещо... Защото съм много съкрушена...
Да и сега при това ICSI беше използван метода MACS /онова с помоща на магнитите, чрез които се отделя цялото мъртвило сперматозоиди/.
Воала...
Моля помагайте