0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цитат на: marodidi
Той ми каза, че за съжаление повечето лекари са "крадци", които обират парите на жените, а стерилитета изисква продължително лечение и много пари.

А той от коя категория е?

Ако наистина лекар говори така, то той наистина е за съжаление. Аз лично не бих се довеирила на такъл лекар, който пред пациентите си обжида колегите си, сякаш това ще го направи по - добър лекар. Но ... изборът на лекар е право на пациента.

Сега ще ти го напиша за трети път и няма повече - ако разбереш, добре. Ако не можеш - проблемът си е твой. Най - сериозният фактор за женски стерилитет е непроходимост на тръбите. Ако тръбите са запушени, никакви билки няма да ти помогнат. Да се лекува неизяснен стерилитет, без да е направен тест за проходимост на тръби, е безобразие.

В медицината някои основни правила и пренебрегването им почти винаги води да провал. Едно такова правило е - първо диагнозата, после лечението. Когато имаме възможност да направим една диагностична процедура, известна отдавна, рутинно прилагана, не особено рискова и с висока диагностична стойност, какъвто е тестът за проходимост на тръбите, а ние не я правим, това е погрешно поведение. Ако тръбите ти са запушени, само ще си даваш парите за излишно лечение, което не е най - големят проблем. По - лошото е, че ще загубиш време, а с годините лечението става все по - трудно и шансовете - все по - малки.

Не забравяй, че и мъжките показатели се влошават с времето. Отденлен е въпросът къде е правена спермограмата (ако изобщо е правена) и какво е положението там.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цитат на: Anonymous
Знаете ли момичета, че моята приятелка е учредител на "Зачатие". Незнам дали правилно се изразявам, но тя се казва Селвина Колева и с нея сме приятелки от 13 години. Тя си има едно сладко момиченце Лора, но е съпричастна към нашите проблеми.

Не знаем само, че ти е приятелка.  :lol:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Благодаря ти Мели, но много добре знам, че тръбите са важни. При кой обаче да си направя изследването  като на никой нямам доверие? Един ти казва, че адски боли, друг, че не боляло, трети че малко боли и т.н. Ами аз искам лекар, който да ми обясни всичко, който да ме поеме, на който да имам доверие и който да бъде съпричастен към проблема ми. Ще си търся такъв лекар. Ако ти познаваш такъв е помогни ми.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Аз познавам - др Даскалов /но трябва да се разходиш до Пловдив/
*
marodidi, четох, четох и въпреки че не исках да се намесвам, щото момичетата вече са ти посочили основните пропуски, накрая просто не можах да издържа.
Не мога да повярвам че си от София - четейки постингите ти оставам с впечатление, че живееш някъде вдън гори Тилилейски, където не достига НИКАКВА информация. А че имаш толкова добра приятелка, която е сред учредителите на "Зачатие" - това пък вече съвсем не е за вярване...
Просто защото момичетата, които четат и пишат тук се опитват всячески да намерят информация и откривайки нещо ценно, да го споделят с останалите.
Както и да е - дотук с лиричните отклонения.
На въпроса ти за доктор, на който можеш да имаш доверие- вече са ти написали момичетата- във форумите на Зачатие и в клуба "Проблемно забременяване" на дир-а можеш да откриеш тонове инфо на тази тема- за и против този или онзи лекар. Да питаш директно" кажете ми д-р на който могат да вярвам?" е като да молиш да те зарибят с реклама и тъй като повечето от нас са доста чувствителни вече на тази тема, няма да получиш толкова желания от теб еднозначен отговор" иди при д-р Х". Така че, преглеждаш архивите и САМА решаваш това ли е твоят доктор или не.
Второ: на въпроса за цветната снимка: отново търсиш еднозначен отговор- такъв не съществува- при всеки е индивидуално- мен например много ме боля по време на снимката и 2-3 ч след това.
Но това не значи, че и при теб ще е така.

На въпроса къде да я направиш - открий лекуващия си лекар и се консултирай с него, ако това е Твоят доктор, сигурно ще му повярваш и за това къде е най-добре да я направиш. Аз моята я правих в Първа АГ Св. София ( бившата ТИна КИркова) и смятам че подходиха професионално.

И извинявай, ако ти е прозвучало грубо това, което ти написах в началото, но за 7 г опити определено мисля, че трябваше да си сред най-знаещите тук...
The impossible is often the untried [/i]
*
След като искаш да родиш и да дариш живот не би трябвало да се замисляш колко боли от цветната снимка.Едва ли повече от едно раждане :dontknow: Успех :lol:
Цитат на: marodidi
Благодаря ти Мели, но много добре знам, че тръбите са важни. При кой обаче да си направя изследването  като на никой нямам доверие? Един ти казва, че адски боли, друг, че не боляло, трети че малко боли и т.н. Ами аз искам лекар, който да ми обясни всичко, който да ме поеме, на който да имам доверие и който да бъде съпричастен към проблема ми. Ще си търся такъв лекар. Ако ти познаваш такъв е помогни ми.

и аз да напиша за болката при манипулацията.не боли толкова много-понася се....и не е задължително да те боли само ако има проблеми....най-вече боли когато се вкарва контрасното вещество,но е за не повече от минута,най-много две.след това болката отшумява постепенно.добре е да си вземеш превръзка да си сложиш след манипулацията,защото няколко дена ще ти изтича контрасна материя-което е номално. освен това според мен е добре и сама да прочетеш нещо по темата....независимо за какво изследване става на въпрос,а не да разчиташ на друг да ти обясни всичко-било и лекар....защото може да е зает с нещо....може да няма време да ти обясни точно тогава......всичко става.Добре е сама да се подготвена и да знаеш за какво става на въпрос...а и така ще знаеш какви въпроси да му задаваш,за да ти се изяснят още повече нещата.и още нещо....не болката е голяма а сами страх от неизвестното...определено всичко се понася,и все пак със сигурност е по бързо и безболезнено от едно раждане примерно......мисли с каква цел правиш цветната снимка и забрави за болката.

ПОВЕЧЕ ЗА ЦВЕТНАТА СНИМКА_ТУК
Цитат на: Eli_
Aaaa,значи затова не съм го виждала по аптеките. Познавам един човечец от тая фирма и ще се свържа с него да ми обясни къде във Варна да им намеря продуктите.. :lol:

Eli_, здравей!

Сега прочетох темата. Ако все още не си установила контакт с човека, за когото споменаваш от въпросната фирма или не си намерила техен магазин, във Варна такъв има в центъра, малката уличка зад HAPPY (на площада), точно срещу страничния вход на Детския Куклен театър (май улицата е 'Драгоман', но може и да бъркам, зле съм с улиците  :oops: ).
По друг начин обяснено - от магазин 'Декора' на Адвокатската градинка надолу, малко преди да излезеш на централната улица на площад 'Независимост', вдясно, на реда на HAPPY.
Дано да ти е полезно!

Успех на всички ни!
*
Според мен тази тема е към Лек от природата.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Мерси,Блу! Ще го потърся ! :balk_21:
*
По повод на алоето-продава се и в аптеките на "Лечител".В две разфасофки е-май беше от 500 мл и 1 кг.шишета със сок.Цената точно не си я спомням,но е нещо от рода на 17 и 25 лв.Не съм си купувала,но съм чела указанието и наистина пише,че е противопоказно при бременност.Много ми се иска да си го купя т.е. да си го самоназнача-хубави неща пише за него.Предполагам,че ще трябва да се пие до овулация.А на мъжа дали е добре да се дава за прочистване на организма?
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
Може да го пие мъжа ти, ще се почувства много добре и ако има леки заболявания ще си ги излекува. А това алое което пия аз е на фирмата "Форевър ливинг продъктс" и когато докторката ми го изписа аз я попитах дали ще има проблем с него за забременяването и овулацията а тя ми каза да не се притеснявам а да го пия непрекъснато т.е. целия месец. От него само ще имам полза а не вреда. Така че можеш да си го пиеш но това алоев в Лечител не го знам и за него не мога да ти дам съвет.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Линда, алоето на Лечител е различно и не се пие след ову /и на опаковката му пише/ както и при съмнение за бременност.
На ФЛП алоето е пречистено доколкото прочетох- само суровината от месестата част на листата се взима.
Точно така е Лейди 11. Алоето на ФЛП е чистата билка от месестата част на самото листо. Самата фирма прави 100% чисти билкови продукти и именно затова са толкова лечебни. И затова моята лекрака ми каза да си го пия 4 месеца без прекъсване.