0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
дълга ЛФ
« -: Май 14, 2008, 09:10:29 am »
здравейте,
не намерих отговор на моя въпрос в нет-а и за това реших да попитам вас:
знам, че късата ЛФ е проблем, но при мен миналия месец ЛФ беше 18 дни, а и в този цикъл се очертава да е пак толкова (днес ми е 17-ти ден след О.) - проблем ли е дългата ЛФ? изследвала съм си хормоните преди 3 месеца - всички са в норма.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: дълга ЛФ
« Отговор #1 -: Май 15, 2008, 06:52:31 am »
Дългата ЛФ, ако не е установена от лекар, най-вероятно е грешка в пресмятанията.
Нормално е ЛФ да е до 16 дни, но всяко нещо си има изключение.
Причината може да е бременност или нещо инцидентно /хормонално/
Как така сама предвиждаш, и по какво, че ще имаш по-дълга ЛФ? Това е невъзможно да се предвиди.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #2 -: Май 15, 2008, 08:35:05 am »
мила denis,
благодаря ти за отговора. през миналия цикъл ходих на фоликулуметрия и нямам никакво съмнение за датата на О. и дължината на ЛФ (18 дни). да, не съм си пускала изследвания точно тогава - може наистина да е имало нещо инцидентно. И дума не може да става за бременност, т.к. според док. "просто няма как да стане по нормалния начин" (имам 3-4 операции, отстранена ми е 1та тръба, другата е сраснала с яйчника, който пък не работи... пълна каша). В този цикъл ЛФ ми се оказа 17 дни (вчера ме навести лелката). О-та съм си я определила сама на база изменението на БТ (а и аз си усещам доста добре кога се пука фоликула). Този цикъл ми е с лапароскопия, може би това е обяснението за дългата ЛФ. Предстои ми инвитро и тази дълга ЛФ ме притеснява - може и да е напразно - доктора ще прецени. Ще продължа да меря БТ още няколко месеца, за да видя как се движи. Не можах да намеря информация по този въпрос никъде...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Май 17, 2008, 08:23:22 am »
Дори и да са ти казали че няма как да стане зачеване по естествен път, не трябва да се отчайваш- нагледали сме се на какви ли не чудеса в това отношение, така че не губи надежда.

Даже и с УЗ О. е установява приблизително, +/- 1 ден, ако не те гледат на УЗ всеки ден в дните на О.
Прави тестове за О. и мери редоно Бт и заедно ще определим ЛФ.
Според мен по-дългата ЛФ не е проблем.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум