0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета  :)
Първо да се извиня че почвам нова тема.
Много се надявам да получа полезни съвети от някои, които се е сблъсквал с подобни на моите проблеми доста рових и четох но не намерих нещо подобно  :(
Ще започна по от рано за да стане по-ясно  :)
Така   :oops: преди 6 години горе-доле почнаха проблемите  :(
(До тогава имах горе-долу редовен цикъл на 35 дни  :) )
Тогава за първи път получих кръвоизлив отидох на лекар (в Студентска поликлиника) казаха ми имаш киста пий тези противозачатъчни и ела след 1 год. не се замислих  много а я послушах (сега като се замисля не е било много разумно от моя старна но...) след 1 година спрях хапчетата всичко беше наред 6 месеца и пак същия филм - кръвоизлив отново хапчета като ги спра пак същото и така до миналата година, когато след като ги спрях след 6м. просто почна много да ми закъснява (цикъла ми стана на 45дни ).Отивам на лекар изследвания на 3 ден всичко им е ок но и следващия цикъл по същия начин ... изписаха ми дуфастон по схема. След това решихме, че искаме бебе и аз спрях дуфастона, след консултация с лекар.
Отидох при още 1 "специалист" за по-сигурно отново хормонални изследвания, резултата от които е:
на 5 ден хормоните са идеални, 7 дни след предполагаема овулация много нисък прогестерон и висок андростендион (3 пъти над реф. ст-ст), тестостерона и ДХЕА-С са добре. Изводът беше, че нямам по принцип овулация (на въпроса ми защо- отговорът: ми лоша комуникация между хипофиза и яйчници), имала съм възможност за 2 вида лечение: 1-противозачатъчни ако не искам дете (сякаш не са ме лекували така 5 год - ефект нямаше); 2- Клостилбегит, ако искам дете. При което аз реших да я попитам дали не може да се намери причината и така да се лекувам не да се мъчим да оправим последствията тя нищо не ми каза.
Реших да отида при още един специалист препоръчан от познат медицинско лице въпросния специалит ме увери че ми нямало нищо просто на някои жени не им едвало редовно можело и на 3 месеца да ми едва ама това не било проблем :(
Реших да отида и на ендокринолог заради андростендиона, а и всичко останало. Той ми каза: ми това ващо е ни рак ни риба .... също ми предложи клостил но поне след някакви предварителни изследвания (първо фоликуметрия за доказване на липсата на ову, изследване за инсулинова резистентност, изследвания на хормоните във всяка фаза и някакъв СС - тест не разбрах какво е това).
Та въпроса ми е някоя от вас дали е имала подобни проблеми какво е последвало и така къде сте отишли какви изследвания абе всичко  :oops:
Надявам се поста ми да не е прекалено дълъг и неясен  :)
Благодаря ви предварително  :)

« Последна редакция: Юни 27, 2008, 17:16:10 pm от kata_kata »
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Въпрос относно хормони и липса на овулация
« Отговор #1 -: Юни 27, 2008, 18:31:53 pm »
казаха ми имаш киста пий тези противозачатъчни и ела след 1 год.
Какви с тези противозачатъчни, които си пила. Диане 35 даже се препоръчва да се пие постоянно, не само за една година. Не го приемай за грешка.
Иначе аз така като те чета не си нищо спациално, така че не бързай да се шашкаш.
За тези кръвоизливи дали са правени някакви изследвания да не полип или поне цитонамазка. Под кръвоизлив дали не разбираш по-продължителен и обилен цикъл.
Ако питаш мен не е възможно само едно хормонче нещо да не е наред. Обикновено си вървят заедно. Така че ако се получи, че този цикъл това е добре, онова зле, другия пак нещо да не е със света не се панирай. Хубавото е, че си има едно стандартно лечение, което в общия случай помага и се прилага от сума ти време. И това е клостилбегит (КБ).
Но не започвай КБ при кварталния лекар. Задължително преди това трябва да направиш тест за проходимост на тръбите и спермограма. Според мен не е зле и пролактин да си пуснеш. Че и този хормон може да ти прави мизерии.
Едва след това може да започнеш клостилбегит. Това си е доста сериозно лекарство и много бели можеш да си направиш ако не те следи добър лекар.
Така че, най-напред си намери лекар. Тук има отзиви за доста от тях. После той ще ти каже къде да направите спермограмата и проходимостта на тръбите.
Спермограма не се прави в лаборатория. Трябва да е клиника по стерилитет и да я направи ембриолог. Тя е за да се изключат проблеми при мъжа (а не за да се докажат). Той най-вероятно е добре. Цветната снимка или хидротубацията е за да се изключат запушени тръби. Пак няма нужда да се шашкаш - ако не си имала тежки възпаления, най-вероятно и там всичко ще е наред. После ще ти пуснат хормони - това вече си го знеш какво е. И след това вече ще прецените на къде.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #2 -: Юни 28, 2008, 08:50:45 am »
Противозачатъчните съм ги сменяла много понеже не ми действаха повече добре сменила съм 6 вида за този период :( никои никога не ми е изписвал Диане - според лекарите нямам проблем с окосмяванто, а и чак на последните изследвания изкочи проблема с андростендиона  :) под всичко с хормоните е наред наистина е всичко пускала съм и пролактин само щитовидни не съм ама се съмнявам някъде от там да е проблема, миома не е, а цитонамазки за този период 4-5 последната е II-ра група. Мога да побликувам и изследванията .... ако ще помогне това  :oops:   
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Юни 28, 2008, 14:50:46 pm »
Моят съвет е да посетиш клиника по стерилитет.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум