0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хормонални изследвания след сън
« -: Април 24, 2008, 19:13:47 pm »
Здравейте мили момичета,
Разбрах (за съжаление малко късно :?), 4е е много важно изследванията на Пролактин и Тестостерон да се направят на третия ден от месечния цикъл 3 часа след ставане от сън и на гладно.
Критично ли е отклонението в резултатите на тези изследвания ако са направени по-рано от 3 часа след ставане от сън и след кафе?  :oops:
*
Re: Хормонални изследвания след сън
« Отговор #1 -: Април 24, 2008, 19:36:54 pm »
За първи път чувам , че трябва да се направят 3 часа след ставане от сън.
А кафето може да повлияе на резултата.
« Отговор #2 -: Април 24, 2008, 19:52:03 pm »
8OИ аз не съм чувала за тези 3 часа.Важното е да е на гладно и да не си пила кафе.А за пролактина да лежиш 30 мин.преди да ти вземат кръв.
« Отговор #3 -: Април 24, 2008, 23:09:55 pm »
Благодаря МPia и Rouzi-Anna!
Сега обърнах всичко по въпроса в този форум и го срещнах на едно две места.От което още повече ме е яд на себе си, че не съм го видяла... 8O
Аз съм в Израел. Тази сутрин отидох, за да си пусна изследвания - 3-ти ден от МЦ (според препоръките на моят доктор)и в лабораторията ме попитаха преди колко време съм станала от сън(представям си колко сънена физиономия съм имала)!!! В направлението ми бе записано, че това изследване се прави само 3 часа след ставане от сън!!! и на гладно! Но аз "умната глава" реших, че това е стандартна бланка и не го спазих.
Да си призная излъгах :oops: :oops: : :oops:Но май излъгах само себе си....
Наложи да се разхождам навън и да изчакам още 1 час...за да станат точно 3!!! Така и не направих 3 часа -нали вече казах, че съм ги излъгала...Абе просто същество съм си :oops:
*
« Отговор #4 -: Май 01, 2008, 20:54:53 pm »
Това zа трите часа zа пръв пъг го чувам. Когато аz имах проблем с пролактина ми каzаха, че било най добре ако кръв се вzеме веднага Щом човек се събуди оЩе преди да е станал. Но понеже това е невъzможно (освен ако не лежим в болница) се лежи 30 минути в лабораторията. А съвсем наскоро четох в медицинска книга, че е най добре да се иzследва в първата половина на цикъла.
« Отговор #5 -: Май 02, 2008, 20:32:31 pm »
Сладка mile07 благодаря за твоят отговор! Слава Богу всичко с пролактина ми е наред.Засега не се налага да правя изследването отново.
Явно има някой разлики при изследванията тук и в БГ. И аз самата нямам понятие защо, как и какво и затова и писах.
Това, което разбрах е че тук изследване на пролактин се прави задължително 3 часа след събуждането и в никакав случай преди това.
Ако има и други разлики пак ще пиша. :kiss:
*
« Отговор #6 -: Май 08, 2008, 08:55:23 am »
Ами аz съЩо не съм в БГ и тук пък няма никакви иzисквания zа пролактина. ВлиzаШ в кабинета и ти вzемат кръв. Като попитах няма ли да лежа иzвестно време ей така  8O ме гледаха. Така че не се притеснявай.