Аз се лакирах и рисувах сама добре с обикновен лак -даже имам едни шаблони с тампон за отпечатване на картинката - с тях стават прекрасни декорации , но не съм ги ползвала от не знам кога , както и не съм слагала обикновен лак от години .
sunshineee, за гел лака за мен е важно маникюристката да работи с качествени консумативи и да знае какво и как да прави , за да не ми скапе ноктите .
Аз съм била много дълго време все с гел лак без почивка -ами след свалянето му не виждам нещо да имам проблем .
А и моите нокти са си чупливи , така че с гел лака без проблем имах "здрави нокти с дълготраен лак ". При мен обикновен лак -независимо от марката , качеството и т.н. , почва да се бели още на втория ден .
Според мен е по-добре да изкараш първо курс и после да се учиш и тренираш на познати , защото така без да си усвоила основните техники и принципи , рискуваш да съсипеш нечии нокти много повече .
Иначе аз не харесвам дълги нокти - допадат ми къси , тъмен лак , може да има много шарения според настроението или пък никакви декорации .