Диагноза АБКМ може да се постави след изследване на кръв-РАСТ тест. Мерят се IgE срещу определени алергени. Тестът се интерпретира само във връзка със симптомите на пациента. Може да се направи и кожен тест и да се види дали кожата реагира.
4ести симптоми на АБКМ са диария или разстройство, болки в корема, колики, повръщане, астма, бронхит, хиперактивност, безсъние и др.
Според алерголога на дъщеря ми тук (Германия) това е рядко срещана диагноза, което пък не озна4ава, 4е при бебетата с предразположения към алергии не трябва да се внимава. Според доц. Маринова всяко второ дете с обриви е с АБКМ.
Диагноза АД се поставя само с външен преглед. АД е упорито заболяване и 4есто няма никаква връзка с хранителни алергии. Трябва да се спазват много други неща и да се избягват някои храни, които влошават обривите. Про4ети линка, който ти е дал Тонев.
Ако имаш интерес ще ти пратя линкове от друг форум, където е обсъждано подробно.
Аз имам добри впе4атления от доц. Праматаров от Правителствена болница.
Може би трябва да заведете бебо при още някой, за да се разбере окон4ателно каква е диагнозата.
Бебе на 30дена не може да има АД . Най-вероятно тогава сте се 4истели и бебо е карал така наре4ения бебешки пубертет.