Според мен можете да си позволите лечение с билки, ако не сте притиснати от времето на биологичния часовник и не бързате с плановете за бебе. Изхода не е ясен, а се губи ценно време.
Тайс, ще ти кажа на мен какво ми каза един от най-добрите гинеколози/хирурзи във Варна - д-р Георги Георгиев от АГ. Обсъждахме възможностите за премахване на миомата. Според него, ако се прави операция, се маха миомата и част от матката, не е възможно да се запази. Остава част от матката, жената има цикъл за 2-3г и после настъпва климактериум. Бях много изненадана и казах, че в София се правят операции, които запазват матката, а той само вдигна рамене, не си спомням какво каза. Искам да ти кажа, че след като това е мнението на един от най-добрите във Варна, вярвай ми, другите лекари са на същото мнение. Ако има някои или нещо което да ти спаси матката ако се налага операция или друго лечение го търси в София!
Между другото, като чета какви изследвания си правила, виждам че не си правила цветна снимка. Това също е важно. Първо, виждаш какво е състоянието на тръбите, и второ, те се продухват и ако има някакви малки сраствания се отпушват. Също можеш да си направиш и тест за киселинността на влагалището - продават такива ръкавици с които се прави теста. Отчитат РХ-то на влагалището. Но тези работи са на втори план.
Успех!