0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Как си варите яйцата за Великден?
« Отговор #20 -: Април 25, 2008, 20:40:13 pm »
в яйцеварка  :D
*
« Отговор #21 -: Април 25, 2008, 22:27:58 pm »
Момичета, супер сте!!!!!!!

Извадих си аз вече яйцата да се темперират... И мамчето каза малко солчица. Преди година им слагах оцет, но чух че той изтънявал черупката... Но повече е вярно това за бързото снасяне, те горките кокошчици нямат време калций да понатрупат. Онзи ден ни искаха в училище 2 яйца. Сложих 5 от бежовите, 2 оцеляха. На другия ден - пак им искаха яйца - от пет, пет не само бяха спукани, а направо потрошени...
Мъж ми е донесъл някакви бели яйца - "с връзки"  :lol: Ще видим какво ще излезе. Миналата година си ги боядисвахме пукнати. А за пъдпъдъчите - де толкоз ум в мойта глава :balk_149:

Утре ще се включа с резултата...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #22 -: Април 26, 2008, 20:35:01 pm »
Резултатът:
при отварянето на кората - 1 пукнато яйце;
при миенето - 1 ми се спука в ръцете;
при първа партида варене - 3 спукани;
при втора - 2.
От 28 поставени за варене - 5 спукани. Става!

Следвах съветите:
Оставих яйцата да се темперират от предната вечер. Поставих кърпа на дъното на тенджерата. Когато водата стана топличка сложих яйцата. Сипах сол. Варих ги на слаб огън 10-15 мин.

И пукнатите боядисахме като добре замаскирахме.

Похвалете се със снимка и вие!

Весел празник на всички утре!

Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #23 -: Април 26, 2008, 21:07:37 pm »
на мен от новата партида едно пукнато при варене, две бяха чукнати в кората още /от 30- 27 са здрави/- кристалите хванаха, боята също супер, много съм доволна днес
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит