0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nadia_p

Хормонални изследвания в Пв
« -: Ноември 06, 2007, 09:21:18 am »
Здравеите,
Трябва да си правя хормонални изследвания, но ми се иска поне част да са по здравната каса. Казха ми, че трябва да намеря ендокринолог. А той пък нямал лимит за такива изследвания. Как да постъпя?
*
Re: Хормонални изследвания в Пв
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2007, 09:22:34 am »
Гинеколог също може да ти даде направление.
« Отговор #2 -: Април 07, 2008, 14:53:54 pm »
Кои хормони се поемат от здравната каса и как става това? Кой трябва да ми даде направление?
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
*
« Отговор #3 -: Април 07, 2008, 14:58:24 pm »
Личната лекарка ти дава направление за гинеколог/работещ с здравната каса/и той ти дава направление за LH  FSH  Prolactin  Testosteron Progesteron i Estradiol-тези се поемат от касата.
Ако искаш да изследваш и щитовидните хормони пак личната трябва да ти даде направление за ендокринолог/работещ с ЗК/ и той може да ти даде направление за TSH  i FT4
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 15:09:28 pm »
Благодаря за бързия отговор
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #5 -: Април 07, 2008, 23:13:42 pm »
Момичета, има и още един вариант за хормоните. Личната лекарка, като ти даде направление за гинеколог, отиваш при него и той ти пуска тези, които са в неговия ресор. Гинеколога от своя страна, може да ти даде направление за ендокринолог, който ще ти пусне останалите, които са към неговата специалност.
Имайте предвид, че въпреки всичко има такива хормони, за които никой не може да ти даде направление. За справка и за най-лесна проверк, можеш да питаш направо в някоя голяма лаборатория, те знаят кои хормони могат да минат по здравна каса и кои - не! Например Писанец е страхотна лаборатория, можеш да питаш при тях за кои хормони да търсиш направление. Да речем на мен след като ми направиха вече 8 хормона, сега д-р Стаменов иска да види и още 2 - Инхибин Б и някакъв "Антимюлеров хормон" ако не греша името. Тези били по около 25 лв. всеки и не се поемат от НЗОК, поне така ми казаха в Писанец!!!
Успех:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
« Отговор #6 -: Април 12, 2008, 19:56:35 pm »
А  има ли такива лаборатории, където да правят излседвания без те да са написани от лекар  :D Осъзнавам колко ми е тъп въпроса, ама аз все пак се надявам да има :) Че иначе като платя и на гинеколкога за изследванията (пък и той винаги като ме види първо държи да ме види на магаренцето после на видеозон и тогава вече може да разговаряме  :lol: )
*
« Отговор #7 -: Април 12, 2008, 20:18:17 pm »
Да-казваш какво искаш да ти изследват, плащаш си и няма проблем.
Не мисля , че има лаборатория, която ще откаже да ти направи изследванията.
« Отговор #8 -: Април 12, 2008, 20:32:37 pm »
ами защото в тази която съм ходила до сега искат да са написани от лекар... мерси за инфото ще пробвам значи другаде :)
*
« Отговор #9 -: Април 12, 2008, 20:37:27 pm »
В Писанец, има една българо-германска лаборатория , в бодимед-нямала съм проблеми в тези лаборатории.
*

Eti76

• 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
« Отговор #10 -: Април 12, 2008, 22:16:10 pm »
В Писанец, има една българо-германска лаборатория , в бодимед-нямала съм проблеми в тези лаборатории.
Привет, аз искам да се присъединя към препоръката за тези лаборатории. Само решаваш кои хормони искаш да си провериш и си ги плащаш.
Само имай предвид следното: нали женските хормони има значение на кой ден ги правиш, а и като ги направиш, кой ще ти "разчете" резултата...
Права си за плащането при доктора, ама като не ти ги е назначил специалист, ти имаш ли идея какво да изследваш и на кой ден? Аз лично за хормоните не смея сама, защото те имат едни референтни граници, дето леко се препокриват и ако не ми ги погледне специалист, не знам какво да си мисля...
А за моите Инхибин Б и Антимюлеров, да ви кажа, отидох в София да си ги направя, срещу "скромната" цена от по 50 лв за всеки от тях!!! Като чух цената и за малко да си тръгна за Пловдив:( Тук са по 25лв в Писанец, ама се оказа, че много рядко правят такива... Затова се грабнах до С-я, но пък не бях очаквала ТАКАВА разлика в цената...
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
« Отговор #11 -: Април 13, 2008, 11:55:22 am »
Хормоните ми са казани от д-р Тодорова, знам кога знам кои, пък за разчитането на резултатите ще ходя при нея...
Но до София едва ли ще отида... да знаете някоя от Варна в която също да не искат да са назначени от лекар