0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Миомен възел
« -: Април 13, 2008, 19:16:08 pm »
Здравейте на всички!
Преди няколко дни бях на преглед и доктора ми каза,че имам миомен възел/3 на 2 см/ и уточни възел,не миома.Попитах го дали това пречи на забременяването и той каза,че не,но незнам дали го каза просто така или е вярно.Някоя от вас ако има подобно нещо ще  се радвам да сподели :wink:
*
Re: Миомен възел
« Отговор #1 -: Април 13, 2008, 19:27:26 pm »
Когато правих цветната снимка док каза че се вижда миомен възел.Това разбира се доста ме уплаши.Попитах-това проблем ли е?Док каза че не е засега и не би ми попречило да забременея.
« Отговор #2 -: Април 13, 2008, 19:28:21 pm »
Щом доки го е казал, значи е така. По принцип е важно местоположението на възелчето, ако е на външната стена на матката/каквото и да значи това/ - не пречи, иначе пречи на имплантиране, но пак не винаги, защото зависи къде ембриончето ще "реши" да се вгнезди. Аз също имам едничко, мъничко /1см/, само го следят да не вземе да нараства, но засега си стои кротко и дребно. Чела съм на Доганов /шефа на Майчин дом/ една статия, в която казва, че % в който това пречи е около 3-4. Моя позната забременя и роди чудесно здраво детенце с цели 3 броя възелчета, но винаги нещата са и индивидуални, няма нищо сигурно в този живот /за радост или не/...
« Отговор #3 -: Април 13, 2008, 19:38:00 pm »
На мен ми беше странно,че имам такова нещо,защото никога до сега не бяха го виждали.Явно се е появило преди месец защото ми се случи нещо много странно.На 16 ден от цикъла получих кървене-чиста червена кръв,продължи 5 дни,доктора каза след овулаторно кървене ,и следващия месец цикъла ми закъсня с 19 дни, и на 10-я ден от закъснението доктора каза миомен възел