0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Крьвни групи
« -: Юли 23, 2008, 12:22:08 pm »
Здравейте на всички.Днес си направих изследване за крьвната група.Оказа се,че с мьжа ми имаме една и сьща крьвна група-0 +.Искам да ви попитам,това,че сме с една и сьща кр.група може ли да е причината да не мога да забременея.ще ви бьда благодарна,ако някой може да ми отговори.
*
Re: Крьвни групи
« Отговор #1 -: Юли 23, 2008, 12:24:50 pm »
Не -това не може да е причина за незабременяването.
« Отговор #2 -: Юли 23, 2008, 13:11:17 pm »
Благодаря ти,камьк ми падна от сьрцето.
« Отговор #3 -: Юли 23, 2008, 13:11:33 pm »
Твърдо НЕ!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #4 -: Юли 23, 2008, 15:59:02 pm »
Кръвната група няма отношение към забременяването. Иначе този "тест" щяха да го правят още при сключване на граждански брак.
Няма съчетание от кръвни групи, при които не е възможно забременяване. Има съчетания, при които по време на самата бременност трябва да се вземат мерки, така че да не се имунизира майката и да образува антитела, които да са проблем за последваща бременност. Така е например ако майката е Rh(-), a бащата и бебето Rh(+). Тогава ако не се вземат мерки проблемна ще е втората бременност и то от един момент нататък.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #5 -: Юли 23, 2008, 16:32:03 pm »
И аз да се присъединя - Не!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #6 -: Юли 23, 2008, 19:20:11 pm »
Благодаря ви момичета,излишно сьм се притеснила,но човек като не е осведомен за някои неща ,си мисли глупости ,като мен. :thankyousign:
« Отговор #7 -: Юли 27, 2008, 19:29:53 pm »
Това , че и двамата сте с положителен резус ще е помогне да няма проблеми  :)
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #8 -: Юли 27, 2008, 21:14:16 pm »
Кръвната група няма отношение към забременяването. Иначе този "тест" щяха да го правят още при сключване на граждански брак.
Няма съчетание от кръвни групи, при които не е възможно забременяване. Има съчетания, при които по време на самата бременност трябва да се вземат мерки, така че да не се имунизира майката и да образува антитела, които да са проблем за последваща бременност. Така е например ако майката е Rh(-), a бащата и бебето Rh(+). Тогава ако не се вземат мерки проблемна ще е втората бременност и то от един момент нататък.
Аз  съм отриц.резус фактор а детето ми и съпруга ми полож.Искам да попитам това проблем въобще за забременяване ли е ?Имам направена инжекция веднага след като родих детето.
*
« Отговор #9 -: Юли 27, 2008, 21:32:03 pm »
Цитат
Аз  съм отриц.резус фактор а детето ми и съпруга ми полож.Искам да попитам това проблем въобще за забременяване ли е ?Имам направена инжекция веднага след като родих детето.

При следваща бременност трябва да изследваш антитела и да се направи евентуално Анти Д гама-глобулин.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Юли 28, 2008, 10:12:29 am »
Аз  съм отриц. резус фактор а детето ми и съпруга ми полож. Искам да попитам това проблем въобще за забременяване ли е?

Кръвната група не е проблем за забременяването. Най-малкото първите седем седмици нищо не може да премине от майката към плода и от плода към майката. Тогава още няма плацента.
Ако има проблем със забременяването, той може да е имунологичен, но не идва от кръвната група. Тази Rh несъвместимост има значение чак в по-напреднала бременност и ако до момента всичко е следено нормално, тя не е проблем.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.