Здравейте,
Ще се радвам да чуя мнения дали може да има връзка между автоимунни заболявания като антифосфолипиден синдром и Хашимото, а също и поликистоза - и дали някое от тях може да е в основата на друго или всяко си е само за себе си?
До момента нямам поставена конкретна диагноза, тъй като в момента изчаквам резултати от изследвания на НК клетки и тромбофилия, но от направените до тук изследвания, тези което не са в норма са следните:
- Anti TPO - 612.24 -при реф. граници 0-12
- Anti TGO - 40,49 - при референтни граници 0-34
- EstraDiol - 24 - при реф. гран. - 39-189 (на 3 д. от м.ц.)
- Testosteron - 0.76 при реф. гран. 0,05-0,73
- Progesteron - 6.61 - при граници 3,28 - 38,63 в лутеална фаза. Изследването е правено на 19 д. от м.ц. Резултатът изглежда в нормата, но някъде четох, че резултатът трябва да е поне 14, за да има овулация?!
Имунологични:
- ANA - 9,4 - при граници 0-10 (Влизат в границите, но все пак се приближават доста до горната граница
- Антикардиолипин IgG - 16.4 - при граници под 8 - отриц.
- Антикардиолипин IgМ - 1,2 - при граници под 10 - отриц.
- Анти Бета 2 GP1 IgG, IgM, IgА - 0.504 < 0.600 - отриц.
- Анти - Протромбин антитела - 11,2 - < 20 - отриц.
Не искам да избързвам, но все пак се тревожа от това, което ме чака - дали това са 3 отделни заболявания, как ще се лекуват, стига ли се при тях до инсеминации и инвитро.... (нямам бременности досега - нито успешни, нито неуспешни). Въобще малко съм объркана, или по-скоро неизвестността ме плаши и искам да знам възможно най-бързо какво ме чака с такива резултати.
За информация като дете имам прекаран гломерулонефрит (дифузен ендотелиомезангиален гломерулонефрит) на 2 пъти (7 и 9 годишна възраст) и съм лекувана с дехидрокортизон. Не знам дали това има отношение към горните евентуални имунни заболявания. Във всеки случай десетки пъти са ми вземали кръв от вената - четох, че това има отношение към реакцията на организма за съсирване на кръвта при твърде чести кръвопускания ...
Ще се радвам на съвети, мнения и подкрепа!
Благодаря на всички!