0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 21 част
« Отговор #280 -: Март 31, 2008, 13:14:40 pm »
Катеричка,имаше тема за редукцията някъде.Пиши редукция в търсачката и би трябвало да ти излезе всичко писано по темата.
« Отговор #281 -: Март 31, 2008, 13:25:16 pm »
Катеричка,успокой се.Изчакайте още малко преди редукцията.Моята приятелка беше с 3 ембриона след инвитро,но изчакаха 2-3 седмици и единия ембрион не се разви-не се наложи редукция.Попитай гинеколога си доколко можете да изчакате.За хиперстимулацията ти съчувствам.При мен нищо не помогна-нито аспержи,изядох сума ти,нито хапчетата за чишкане...Стискам палци да мине всичко ОК.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #282 -: Март 31, 2008, 15:15:51 pm »
Елма, една приятелка ходеше при Кълвачева и беше доволна. За Вита нищо не мога да ти кажа, но потърси из нета, има доста отзиви. Но това, че нямат неонатологично отделение и на мен не ми харесва.

Катерицата, стискам ти палци!

Момичета, тези които сте на фраксипарин, искам да ви питам нещо. В последните 1-2 месеца ми се появиха много спукани капилярчета- по ръцете от лактите надолу и което е по-неприятно по лицето. И подозирам, че е от фраксипарина. Явно ще трябва да се примиря, обаче тъкмо се радвах, че съм се отървала от пъпките, дето ме преследват от пубертета, сега пък това. :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #283 -: Март 31, 2008, 16:12:21 pm »
Здравейте,момичета да се включа и при вас,вече съм в 8 седмица,но вчера като ходих на лекар се оказа ,че са 3 и се налага редукция,а това много ме притеснява.Направих сериозна хиперстимулация вече 3 седмици не мога да се оправя а сега и редукция,моля който е минал по този път да сподели,че съм много притеснена.
прочети тази тема......http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26261.0
« Отговор #284 -: Март 31, 2008, 19:38:06 pm »
Да ви питам нещо, мацки :D
Нещо се видях в чудо с болничните. Работата ми е свързана с доста пътуване и ми се иска да заложа на сигурността. Явно ще трябва да се записвам на ЖК. Някоя близка поликлиника не ми върши работа, щото от единия край на София ще се местя в другия след 1-2-3 месеца. Знам, че д-р Стаменов насочва към Тина Киркова, ама хич не ми се ходи там (никога не съм ходила, а все отпред е една тълпа ромки). Ако ще е в големите родилни, предпочитам Майчин дом, там съм като у дома си, след 5 операции, но май няма много добри отзиви и за там? Имам и допълнителна здравна осигуровка и прегледи и изследвания мога да си правя с нея допълнително ,но за болничните нещо засега удрям на камък. Ще си ходя за проследяване в клиника Надежда, то се знае :D та това е - основен проблем: някой да ми дава болнични без да ме мотае (е, ако може и да пращам мъжът ми да ги взима, най-добре :lol:). Дайте някакви съвети?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #285 -: Март 31, 2008, 22:33:07 pm »
Freshi ще ти кажа какво направих аз. От Пловдив съм и ходя да ме следи д-р Даскалов. Но за да ползвам болнични се записах при гинеколог, който има частен кабинет в нашия квартал, но има д-р със Здравната каса. на определената дата отива свекърва ми, той попълва амбулаторната книжка, дава и талон за ЛКК и казва къде да отиде. Тя носи документите в съответната поликлиника, в която я изпраща той, оставя ги и от там и казват кога да отиде да вземе готовия болничен. И така всеки месец. Аз имах проблеми в началото, защото след трансфера отидидох при майка ми, която живее на 65 км. от Пловдив и беше практически невъзможно да отида на гинеколог за болничен. Всичко свърши моята свекърва. Отишла при моето Джи пи, обяснила му че съм след трансфер и че не съм в Пловдив, той ми издал болничен за 7 дни. След като изтича този болничен самото джи пи ми търси гинеколог, който да ми пусне поне за още 2 седмици без да ме вижда естествено. Първата му колежка му отказала, с доводите че искала да ме види, като че ли нещо щеше да разбере, но след това се обадил по тел, на сегашния гинеколог при който ходя на ЖК и той човека се съгласил и уредили всичко с мойто свеки. После когато се прибрах и разбрахме че съм бременна, той ми издаде още един болничен и каза че за да продължава трябва да се регистрирам при него на ЖК. Така и направих и досега проблем не съм имала. Той като чу за многоплодна бременност и направо се опули. Човекът за първи път виждаше 3 плодни сака и така до 11 седмица. Определено си е занимавка с тия болнични, но не е задължително ти да ходиш и да висиш пред кабинетите на ЛКК.
*
« Отговор #286 -: Март 31, 2008, 22:39:23 pm »
FreshBreeze аз ползвам болнични почти от началото на бременността и съм нямала никакви проблеми в това отношение. Просто казах на док от ЖК, той отговори кога ще е следващата комисия и ден-два след това отидах да си го взема. Сега просто напомням няколко дни преди да изтече стария и той на следващата комисия пуска следващия. Но за конкретен лекар не мога да ти помогна, живея в Пловдив. Надявам се момичетата от София да се включат :)

*
« Отговор #287 -: Март 31, 2008, 23:14:18 pm »
Момичета като стана въпрос за болничните бих искала да споделя, понеже съм счетоводител, че ако имате финансова възможност е добре да не взимате болнични а да се осигурявате на колкото е възможно за вас по-висока брутна заплата. Аз направих сметка лично за себе си и наистина е изгодно. Всичко опира до финанси, които имате в момента. Ще опитам на кратко да обясня. Понеже вече болничните за бременност и раждане, които се изплащат 90% от брутната заплата за 6 месеца назад,се увеличи времето от 135 на 315 дни има смисъл да се осигурявате на колкото се може по-висока заплата последните 6 месеца преди тези болнични. Например аз по принцип се осигурявах на 450 лв заплата, като мина трансфера ми на 22.11.2007г. излезнах в болнични и така без прекъсване до 01.03.2008г. До този момент все се притеснявах да не се случи нещо и не исках и да мисля за пари. Обаче, като свърших 16-та седмица седнах и направих прости сметки, колко ми остава до издаването на първия болничен бременност и раждане. И така имам 4-ри месеца до тогава и решихме със мъжа ми че ако спра да взимам болнични и продължа осигуровката, само че на 1400 лв в продължение на 4 м, след това ще получавам около 900 лв. болнични в продължение на 10 календарни месеца. Разликата между парите, които ще дадем за осигуровки и парите които ще получа в последствие е около 3000 лв. Лично ние решихме че си заслужава и от 01.03.08г. продължихме осигуровката ми. Така че ако някой има въпроси може да ме пита без притеснения. Дано съм била полезна
*
« Отговор #288 -: Март 31, 2008, 23:27:47 pm »
Тини, аз имам въпроси и ядове  които съм описала тука моите мнения http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=26933.new;topicseen#newЩе се радвам ако коментираш и дадеш съвет,защото аз съм осигурена на максумима и сега заради това не мога да ползвам болнични.но то май проблема ми касае и по-нискоосигурените.
*
« Отговор #289 -: Март 31, 2008, 23:32:49 pm »
хм..аз няма как да я направя тази схема, на държавна работа съм и не мога по-желание да се осигуря на по висок доход. А и в службата е голяма лудница и мнооого нерви, та ще си остана в къщи засега. Иначе за който има възможност е добър вариант.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #290 -: Март 31, 2008, 23:43:56 pm »
Мая, а варианта за втори договор при познат, на когото да плащаш осигуровки
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит