0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

meri09

Какво мислите ?
« -: Март 08, 2008, 12:20:18 pm »
Здравейте, направих си хормонални иследвания всичките са в норма ,но незнам за съотношението на LH към FSH дали е в норма.
Изследването е направено  3 ден от цикала.

LH 3.04 референтни 1.5-8.0mu/ml
FSH 9.60 референтни 2.9-12mu/ml
Prolactin 19.05 референтни 1.3-25ng/ml
Estradiol 56.00 референтни 18-147pg/ml

Благодаря ВИ предварително :D
Re: Какво мислите ?
« Отговор #1 -: Март 08, 2008, 13:01:38 pm »
Ами не е добро съотношението за трети ден от цикъла - ФСХ не само е над 3 пъти повече от ЛХ, но и е над 9, което мисля, че беше някаква гранична стойност  :?.
Но, от еднократни изследвания не могат да с правят генерални заключения.
Сигурно лекуващият те лекар ще иска да проследи хормоните няколко поредни месеца.
Успех!
« Отговор #2 -: Март 08, 2008, 14:53:26 pm »
Saliina Благодаря ти за отговора.
И аз като чета из форома разбрах че това е проблен обаче незнам колко да се притеснявам :oops: дали това е голям проблем или не :(
А колкото до лекар сама реших да направя иследванията, но мисля да отида на консултация с Генеколог.Само немога да разбера какво точно значи по високо FSH.И дали с някакви лекарства може да се оправи тази разлика.
*
« Отговор #3 -: Март 08, 2008, 18:00:39 pm »
Само немога да разбера какво точно значи по високо FSH.И дали с някакви лекарства може да се оправи тази разлика.

За съжаление високото ФСХ е признак за намален яйчников резерв с което съм осъдена и аз.Но ти не се притеснявай защото както виждам си все още в допустимите граници.
  Успех!
*
« Отговор #4 -: Март 15, 2008, 11:56:53 am »
Само немога да разбера какво точно значи по високо FSH.И дали с някакви лекарства може да се оправи тази разлика.

За съжаление високото ФСХ е признак за намален яйчников резерв с което съм осъдена и аз.Но ти не се притеснявай защото както виждам си все още в допустимите граници.
  Успех!

арлина е права за фсх,но...на едно изследване не може да се разчиташ!
повтори изследванията на следващия цикъл -ако трябва и в друга лаборатория,защото понякога стават грешки и непременно потърси специалист!може да се пробва нещо,все още не е над реф.с/ст
успех! :crossfingers:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Март 16, 2008, 08:13:25 am »
Може да е нещо инцидентно - добре е да повториш изследването - само ЛХ,ФСХ и Естрадиол.
От едно изследване не е редно да се правят заключения.
УСпех и пиши когато имаш резултат.

ПП. Изследването е добре да се направи на 3 ден от МЦ

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум