0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Течност в тръбата??
« -: Февруари 22, 2008, 09:19:07 am »
момичета, при последния преглед, доки видя течност в едната тръба.Прати ме на снимка.Какво бих могла да очаквам от снимката.Подготвяме се за ин витро и това ме претесни.Имам снимка отпреди 4 години и всичко беше о.к.Правила съм и лапаро или хистероскопия, не помня вече какво беше и пак всичко беше о.к.Но за втори път вече се вижда нещо в лявата тръба.Какви изненади да очаквам още?? :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Течност в тръбата??
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2008, 09:28:43 am »
kolean, снимката ти е стара, да отива в архива ти.
Непременно преди следваща процедура направи нова цв. снимка или дори лапароскопия. След като има съмнения още при ехогравксия преглед за ХС, ще е престъпна небрежсност да не отхвърлите наличието или липсата на хидросалпингс преди процедура!
Изненади много, но да се надяваме да са с аромат на бебе! :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2008, 20:07:01 pm »
Евро, благодаря ти.Разбира се, че ще направя веднага.Това лекува ли се и как или направо се премахва тръбата?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2008, 20:18:05 pm »
Зависи от хидросалпингса, но ако ин витрото е твоя начин да забременееш по принцип или се прекъсва тръбата или се реже цялата /може и да се запуши тръбата хистероскопски, но тук в България май не е много честа практика/. Трябва да се елиминира проблема с оглед тежестта на терапията, а иначе доста случаи има вече на диагностициран ХС и постигната бременност след месеци или години по-късно.

Изяснете това съмнение преди процедура! :crossfingers:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2008, 10:12:52 am »
Ако има съмнене за хидросалпингс,то непременно трябва да бъде отстранен!
*
« Отговор #5 -: Февруари 23, 2008, 10:16:50 am »
Ако има съмнене за хидросалпингс,то непременно трябва да бъде отстранен!
И не трябва да се започва процедура по ин витро,преди това да стане,защото неуспехът е  сигурен!Течността в хидросалпингса е ембриотоксична!
*
« Отговор #6 -: Февруари 24, 2008, 16:58:41 pm »
Благодаря ви момичета,стискайте ми палци за цветната снимка, дано не се окаже най-лошото.
*
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2008, 21:15:57 pm »
Kolean, как докторът ти видя, че имаш течност в тръбата и как видя самата тръба преди да е направил цветната снимка? Аз знам, че на обикновен преглед с ехограф това е невъзможно.
*

adi

• 7710
« Отговор #8 -: Февруари 29, 2008, 07:59:03 am »
Kolean, как докторът ти видя, че имаш течност в тръбата и как видя самата тръба преди да е направил цветната снимка? Аз знам, че на обикновен преглед с ехограф това е невъзможно.
когато хидросалпингс е много голям,се вижда на УЗИ
« Отговор #9 -: Февруари 29, 2008, 09:12:37 am »
Направи си цветна снимка и там няма начин да не се види като раздут балон хидросалпингса ако изобщо го има, защото много често именно с тази диагноза се греши и дори съм склонна да кажа че се злоупотребява .....обаче да ти режат тръбите и да те оставят без шансове освен несигурното инвитро,не ми се вижда най-добрия избор. И така всъщност искам да ти кажа увери се във верността на твърдението!
Но от личен опит със сгрешена диагноза за хидросалпингс се наложи да спра опитите инвитро,докато се изясни случея и това ми отне година, защото аз все пак реших да си направя и втора лапароскопия и съответно тя отхвърли неверните предположения. Така че със сигурност трябва да разбереш има или няма такова нещо и ако го има то трябва да се отсрани, защото пречи при инплантацията на ембрионите и шанса за забременяване спада значително много. Намери си добри специалисти и провери диагнозата и успех ти желая!

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
« Отговор #10 -: Март 01, 2008, 19:51:49 pm »
И аз имам същото мнение като Marina15! Само с един преглед не се поставят диагнози.
*
« Отговор #11 -: Март 02, 2008, 11:16:46 am »
И аз имам същото мнение като Marina15! Само с един преглед не се поставят диагнози.
Ами преди два месеца първо др.Персенска каза , че и се виждала течност в тръбата, но след това нищо.А сега на прегледа и др.Стаменов видя нещо като балон или течност , не каза точно, но тъй като ми предстои евентуално ин витро каза, че не иска да рискува и ми назначи цветна снимка.
Това от какво се получава???
*
« Отговор #12 -: Март 02, 2008, 12:10:18 pm »
Хидросалпингса е вследствие на някакво възпаление, което не е било лекувано ефикасно и е засегнало и тръбата. Само цветната снимка ще даде окончателен отгововор има ли го или не. По принцип, когато ти прдестои инвитро, и имаш хидросалпингс - махат болната тръба без колебание. Има случаи в които не махат тръбата, а изписват антибиотици, но това не важи за тези, на които им предстои инвитро.
*

adi

• 7710
« Отговор #13 -: Март 02, 2008, 15:46:00 pm »
Хидросалпингса е вследствие на някакво възпаление, което не е било лекувано ефикасно и е засегнало и тръбата. Само цветната снимка ще даде окончателен отгововор има ли го или не. По принцип, когато ти прдестои инвитро, и имаш хидросалпингс - махат болната тръба без колебание. Има случаи в които не махат тръбата, а изписват антибиотици, но това не важи за тези, на които им предстои инвитро.
Преди ин-витро задължително се отстранява хидросалпинкс,тръбата или се прекъсва или се маха по преценка на лекар.Някои лекари лекуват хидросалпинкс с антибиотици,но дори да се оправи в момента когато започне стимулация за ин-витро,много често отново се отключва хидросалпинкса.Поевяи ли се вече един път,препоръчително е тръбата да се прекъсне.
*
« Отговор #14 -: Март 04, 2008, 10:45:42 am »
Благодаря ви много, на 10-ти съм на снимка.Дано не се окаже това.Айде и аз да имам късмет поне веднъж :D
*
« Отговор #15 -: Март 04, 2008, 14:49:35 pm »
И аз ти желая много късмет! :balk_103: