Здравей!
Аз при ФСХ винаги около 9,10 или 11 съм реагирала ужасно зле на стимулации. Като цяло тръгват доста фоликули, но не растат. В крайна сметка вадехме х 1-2 яйцеклетки. В моят случай обаче дозите бяха доста високи, около 600 единици от даден препарат. Имала съм стимулация само с х 1 препарат и други с вкл.примерно два. Има време и тепърва докторът да реши да добави нови, или да промени стартовия препарат. В крайна сметка в моят случай лекарят /а и аз самата/ стигна до извода, че аз не реагирам добре при положение, че сме опитвали стимулации с Гонал, Менопур, Меногон, Фостимон, Пурегон - общо взето единствено с Елонва не съм имала опит, но предполагам, че пак щях да съм същото дърво. Единствено на Клостилбегит реагирах добре и вадехме х 3 Я, което за моя случай си е цяло постижение.
Като цяло 5 дни стимулация дава информация колко фоликула са тръгнали и евентуално яйцеклетки може да се очакват. При мен е имало случаи и след тези 5 дни да тръгват нови и нови фол., но за съжаление недогонват по-ранните. Ти не казваш колко фол.е преброил доктора след петте дни прием на Менопур, което е важно, за да си направиш сметка колко яйцеклетки ще извадите.
Масово в клиниките първите пет дни бием хормоналните препарати и тогава започват прегледите през ден, а наближавайки пункцията може и всеки ден.
Не забравяй, че количеството не е определящо, а качеството на яйцеклетките !
Ако ти е първа стимулация не би трябвало да се правят кардинални изводи за резерва от яйцеклетки, защото действително може точно този препарат да не е бил "твоят".
Стойността на ФСХ също е редно да се проследи в няколко цикъла, за да стане ясно дали повишението му не е инцидентно. Изследвани ли са Инфибин и АМХ, които дават по-точни отговори за състоянието на яйчниковия резерв ?
Защо не зададеш тези въпроси и на доктора, който провежда стимулацията ?
Ако все пак му нямаш доверие и смяташ, че нещо не се случва както ти го очакваш, може би е редно да помислиш за смяна на клиниката, защото съмнението лекар-пациент, определено няма да ти е от полза занапред.
Успех !!!