0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Страх ме е - неменструално кървене !?!
« -: Април 20, 2007, 12:59:50 pm »
Овулационния ми календар показва,4е от 22.04.07г. до 25.04.07г.(вклу4ително)са ми фертилните дни и днес - 2 дена преди тях имам : БТ - 36.95° и неменструално кървене !!!
   Какжо да правя??? Страх ме е!!! :balk_145:
 Може ли някои да ми каже на какжо се дьлжи тава???
« Последна редакция: Април 20, 2007, 13:10:31 pm от kivira »
*
Re: Страх ме е - неменструално кървене !?!
« Отговор #1 -: Април 20, 2007, 15:46:24 pm »
На мен миналата година ми се беша случвало в дните на овулация да получавам кървене. Някъде тук четох, че това се причинявало от завишени нива на някакъв хормон, но не си спомням кой. При мен това продължи няколко месеца, аз тогава не знаех и понеже бях в чужбина при много горещ климат го отдавах на това. Но нека компетентните момичета да се включат.

*
« Отговор #2 -: Април 20, 2007, 16:21:30 pm »
И аз съм имала месеци с такова овулаторно кървене. При мен се предполагаше, че се дължат на двурогата матка.
Най-добре се консултирай с лекуващия те лекар.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 07:14:21 am »
Консултирай се с лекар.
Може да е от много неща.
Не е редно да те успокояваме за такова нещо.Страхът ти ще изчезне след разговор с лекар/поне при мен е така :D/
Дано да не е нещо сериозно.Успех!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 11:37:45 am »
За 1 път ми се случи да имам неменструално къревене на връх 8 април- на Великден и съвета ми е да тоидеш на лекар , да те видят на УЗИ , причините са най-различни, най-често хормонални.  казаха ми че това не е м. а кървене предизвикано от рязък спад на естрогените при мен. За да си спойкойна най-добре говори с лекар , а може Би това  кървене да е признак и на предстояща ову...  :P :)
« Отговор #5 -: Април 23, 2007, 19:12:30 pm »
И при мен се получи за първи път миналата година(може да е било и преди,но тъй като носех предимно черно бельо,не съм го забелязвала).По случайност същият ден имах записан час за гинеколог.Но при мен е по-скоро еднократно кафеникаво зацапване.Пуснаха ми хормоните,а след това започна прегледа.Оказа се ,че съм овулирала същият ден(наличие на течност в Дъгласовото пространство).На другият ден си взех хормоналните изследвания и всички те бяха в нормата.Според гинекологът ми,това било нормално явление ,макар да не се случвало при всичко жени.След толкова много наблюдения се установи ,че това зацапване се получава при мен,само когато овулирам с ляв яйчник.Но защо само на него???Никой не може да ми даде обяснение..
« Отговор #6 -: Март 26, 2014, 11:02:20 am »
здравейте момичета  :D

със съпруга ми опитваме да "забременеем" от 5 години засега без резултат и според изследванията всичко до момента е ОК. Сега сме на етап генетична несъвместимост , но малко изчакваме , за да подсигурим изследванията финансово  :oops: ( вие най - добре знаете , че са безбожно скъпи ).

Междувременно решихме да пробваме с противозачатъчни за един месец ( пия ясмин вече 15 дни имам още 6 хапчета ) , но в последните два дни имам странно неменструално кървене не ми се е случвало преди ( но и никога не съм пила противозачатъчни до сега ) и се притеснявам . Имам стандартно бяло течение , но примесено със странни кафеникави съсиреци ,  днес е трети ден и все още ги има .

Моля ако някой има представа на какво може да се дължи да сподели .

Според изследванията ми нямам никакъв хормонален дисбаланс преди да ги започна.
Благодаря предварително
« Отговор #7 -: Март 26, 2014, 11:22:35 am »
Здравей Лора,
Аз също не съм пила никога противозачатъчни, но съм имала зацапване извън цикъла, 3-4 дни преди да ми дойде. Но доста слабо, затова го наричам и зацапване, а не кървене, и със кафеникав цвят. Оказа се, че имам полип, който беше успешно отстранен.
Твоето кървене/зацапване преди цикъл ли е? Скоро правила ли си цитонамазка?
А тези противозачатъчни лекар ли ти ги изписа? Ако да, аз те съветвам да се обадиш и да отидеш на преглед. Но и да не ти ги е изписал лекар най-разумно е да отидеш на преглед, за да не се притесняваш излишно.
Успех в опитите за бебе! 5 години е много време. Предполагам посещавате клиника по стерилитет, а не обикновен АГ?

« Отговор #8 -: Март 26, 2014, 11:35:47 am »
да преди цикъл е , може би започна в дните около овулацията , не съм сигурна дали ясмина оказва влияние , обикновено около 15ти ден ми е О

заради другите изследвания не съм правила цитонамазка скоро , имахме съмнения за луф синдром , заради 1 киста (която се спука при следващия М ), но не се потвърди - това беше отдавна след това не сме засичали кисти или друго нередно нещо

противозачатъчните не са ми изписани , по - скоро са консултирани " едва ли ще ращат проблема , но опитайте и това след като не сте досега , няма да навреди " , ходим при д-р Владимиров , точно заради това следващото ми посещение е далече , дали да не отида при обикновен АГ междувременно по този повод
« Последна редакция: Март 26, 2014, 11:39:13 am от lora raicheva »
« Отговор #9 -: Март 26, 2014, 11:44:46 am »
Това с консултирани не го разбрах, имаш предвид, че някой те е посъветвал да ги пиеш ли? Т.е. не лекар?
Защо при обикновен гинеколог? Така или иначе сте пациенти на клиниката, по-добре е те да са наясно с всичко, което се случва около теб, ако им имаш доверие разбира се. Ако не, ти си знаеш най-добре, но е хубаво да се консултираш с лекар. И да кажеш за противозачатъчните, защото точно с тях може да е свързано кървенето.

Относно цитонамазката - аз те съветвам да си направиш. За твое успокоение. А и е желателно да не се пропуска година без цитонамазка. Да не кажа, че е задължително.
« Последна редакция: Март 26, 2014, 11:48:01 am от Врабчо »
« Отговор #10 -: Март 26, 2014, 12:06:26 pm »
вече се обадих отиваме в понеделник при Владимиров , че сериозно се притесних .
Ясмина беше моя идея , но говорих с Владимиров и той разреши да ги пия , това исках да кажа .
И ще си направя цитонамазка , защото покрай другото явно съм занемарила основните неща
Благодаря ти много за съдействието  :D
« Отговор #11 -: Март 26, 2014, 12:27:12 pm »
Да, това е най-правилното решение, да се видиш с д-р Владимиров  :D.
Успех!
« Отговор #12 -: Май 12, 2014, 15:13:39 pm »
Здравейте, много съм притеснена.
Днес ми е 10 дена от М, притеснявам ме факта, че от 3 дена имам кафеникаво течение.
На преглед съм на 15.05,2014г. Четох че може да са полипи, ранички.
Много ми е мъчно, тъкмо минаха 6 месеца от операцията и въздържанието от бебеправене и сега пак на ново.
 :(
*
« Отговор #13 -: Май 12, 2014, 21:06:07 pm »
Отиди на лекар! Ние няма как да ти кажем какво е.

Успех!

*
« Отговор #14 -: Декември 01, 2014, 22:53:05 pm »
Здравейте момичета :) Ще използвам темата, тъй като съм с подобен проблем - на 13.11 ми започна последният цикъл,  след като два месеца не ми идваше заради задържан фоликул.  Около 20.11 бях на лекар и кистата се беше спукала. Цикълът на 13.11 обаче беше изключително оскъден, без каквито и да е болки - нетипично за мен. Обикновено имам цикъл на 32-24 дни и Ову - на 18-20 ден. Тези дни очаквах овулация, като днес даже имах спад в БТ, но от сутринта съм с една тежест долу. И по обяд проверявайки ЦС - изненада - кръв. Не е обилна, по скоро само след WC по хартията, но сега не знам - дали ми идва, или е заради овулацията. Четох и останах с впечатление, че ако е Ову - зацапването е кафяво или розово. Така ли е? Моля за мнение :) Утре ще звъня и на док, но се чудя да правим ли опити днес, при положение че кръвта е червена, или наистина има и червена зацапване покрай Ову?  :ask:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Декември 01, 2014, 23:05:28 pm »
това "зацапване около овулация" е доста рядко срещано явление и по-скоро става дума за ръждиво-кафеникави следи, много оскъдни, а не за червена кръв.

опити никога не пречи да се правят, проследи как ще се развият нещата с това кървене.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #16 -: Декември 02, 2014, 01:31:05 am »
Зацапването е зацапване, кръвта  е друго.
Така, че препоръчително е да отидеш на преглед. На мен често ми се случва и от спукването на задържан фоликул. С прогестерона също е важно да знаеш как се движи, евентуално да се подпомогне ЛФ.
*
« Отговор #17 -: Декември 02, 2014, 08:26:45 am »
Благодаря момичета, днес си е направо нормалне цикъл. Чух се с док, ще мина и на преглед четвъртък, но док каза, че при предния цикъл на 13ти, тъй като  е бил много оскъден и след киста, лигавицата не е била излющена и това причинява по-ранната менструация най- вероятно. В четвъртък ще видим :) Прекрасен ден на всички ви :)
*
« Отговор #18 -: Декември 02, 2014, 16:07:40 pm »
Включвам се и аз:
Ето положението:

Последен МЦ 30-10, очакван и изненада за мен , продължи 4 дена, имах 1 ден зацапване преди да ми дойде а именно на 29-10. Не съм имала проблеми тогава, но 16ти ден-14 ноември, целия ден бях със слабо тъмно, кървене - не зацапване, кървене, като за начало на МЦ, помислих си че става дума за овулаторно зацапване, но след това кървенето продължи, тъмно като черно без болки на следващия ден-15 ноември,беше слабо но го имах дори и по превръзката, а вечерта мисля че ми падна съсирек. На следващия ден кървенето беше слабо и премина в менструална кръв. До вечерта спря.
« Отговор #19 -: Декември 02, 2014, 22:13:16 pm »
Така както го описваш си е цикъл. Случва се понякога. При мен е доста често и нямаха логично обяснение, при мен и хормоните не са в ред и оттам като цяло не добра лутеална фаза.