0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ову и болки
« -: Февруари 16, 2008, 16:58:25 pm »
На 9 ден имам силни болки в единия яйчник. Лекар каза ,че е от ову.Непукан фоликул може ли да създаде проблем и да стане киста ? Изписан ми е дуфастон на 15ден.Боли ме като пред МЦ вече трети ден . Колко броя фоликули е нормално да образува един яйчник и те трябва ли да се спукват и само един ли може да отдели годна за оплождане яйциклетка .С МЦ изчистват ли се фоликулите и да смятам ли че като ми е нормално МЦ нямам проблем с малки кисти които не се виждат на ехограф.?Много хаотично и доста въпроси се формираха ,но съм невежа и объркана .Извинете.
*
Re: ову и болки
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2008, 17:56:29 pm »
Ето ще отговоря на товйте въпроси-
Непукан фоликул може ли да създаде проблем и да стане киста ?- може , аз съм имала фоликулярна киста 28 мм, преди доста време,задържан и неспукан фоликул
Изписан ти е дуфастон за да  може този фоликул да се спука. Аз обикновенно тъй като на скоро почнах да имам ову. общо взето горе долу  3-ти цикъл, , аз имам болки като при цикъл 1-2 дена. С дуфастона те ще минат, а ако имаш съмнение се консултирай  с твоят лекар. В яйчниците на жената е нормално за един Мц всеки цикъл да с образуват няколко фоликула,но само един нараства до подходяща големина за спукване и отделя годна за оплождане яйциклетка .
Не се притесянавай  :D