Здарвейте момичета,
ето и аз ви изчетох и искам да се вкилюча. Преди няколко дни и на мен ми казаха, че ще трябва да направя лапаро. След раждането на Божана цикълът ми е идвал всичко 4 пъти / два от който предизвикан с Примолут нор/. Напълнях с 25 килограма без да се храня извън норма даже се ограничавам. Изследвах хормони и зависещите от цикъла и пролактин и щитовидна жлеза и какво ли още не и всичко показва, че са в норма и всичко е добре. Гинеколожката ми казва че яйчниците ми са "малко поликистозни", но това не било проблем за сега. Но цикъла ми така и не идва. Забравих да спомена, че преди раждането винаги ми е бил редовен даже от дата до дата е идвал. И така преди седмица имах час при доц. Мария Попова, завеждащ гинекологично отделение в V - та градска болница.
Жената ме прегледа само с ръка, но имах чувството, че ми размести всичко вътре после ме понаболяваше, но както и да е. Бях и занесла всички изследвания, ехографски снимки, заключения от ендокринолога. Итя отсече, че ще трябва да се направи лапаро защото яйчниците ми били със задебелена обвивка и трябвало да им се направят така наречените " прозорчета" по повърхността им, за да могат фоликулите да излизат и да имам реална овулация. А за да не се затруднява действието им докато направим лапарото пия Дуфастон. Като дойде цикъла започвам Хлое. Разказах ви всичко това за да ми дадете приятелски съвет. Мислите ли, че благодарение на хормоналната терапия бих могла да постигна резултати в смисъл на редовна менструация. И има ли смисъл примерно веднага да пристъпим към лапаро при положение, че за първи път ще пия такива препарати. Между другото Попова каза, че Божана била цяло чудо в нашия живот с татко и,в смисъл че изобщо е могло и да не забременея и че уж сме били налучкали момента и тем подобни. Незнам!!!!!Може и така да е !!!! Но факта си е факт, стана бързичко и без проблеми. Проблемите са сега.......
Моля ви за мнение, дали лапарото да го правя при доц. Попова или ще ми препоръчате друг добър специалист. Аз си мился, че Попова по-скоро е насочена към онкологичните проблеми в гинекологията. Благодаря предварително на всички