0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Полип в матката
« -: Ноември 20, 2009, 14:13:16 pm »
Здравейте мацки!
След няколкодневно кървене посредата на цикъла отидох на лекар и се оказа полип в матката.В понеделник ще го махаме с кюретаж.Сега ме глождят няколко въпроса-от къде се взел този полип,каква е причината за неговото образуване и може ли да е причина за незабременяване?От друга страна съм с желязодефицитна анемия-може ли причината за нея да е в полипа-от постоянното леко кървене да се е стигнало до тази загуба на желязо в кръвта?
Ще съм благодарна на всеки,който се включи.
*
Re: Полип в матката
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2009, 15:24:43 pm »
Защо ти предлагат кюртаж, а не хистероскопия? Доста по-щадяща и информативна би била в този случай.
Доколкото знам, може полипът да е причина за неимплантация.
Иначе не би трябвало да причини анемията. Тя е най-вероятно желязодефицитна. Пусни си серумно желязо при следваща ПКК.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Ноември 20, 2009, 17:11:16 pm »
Защо ти предлагат кюртаж, а не хистероскопия? Доста по-щадяща и информативна би била в този случай.
Доколкото знам, може полипът да е причина за неимплантация.
Иначе не би трябвало да причини анемията. Тя е най-вероятно желязодефицитна. Пусни си серумно желязо при следваща ПКК.

И аз незнам защо-казаха ми пробно абразио,то не е ли всъщност кюретаж?
Да анемията е желязодефицитна,серумното желязо е 7.79 при реф.стойн.10.7-32.2,та за това си помислих че това кървене може да е довело до спада на хемоглобина и желязото.
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2009, 21:00:51 pm »
Здравей Пими! И на мен ми махнаха полип, но чрез хистероскопия. По принцип по-вероятно е да попречи на имплантацията и износването на бременността, а не на самото зачеване. Причините за появата им не са много ясни - може напр. да са на хормонална основа.  Ето един линк с малко инфо: http://www.biberonbg.com/info/problemi_na_matkata.htm
Манипулацията при мен извърши д-р Славчев - той е водещ хирург-онколог в Майчин дом. Правил ми е и конизацио и за хирургически намеси му имам пълно доверие. Ако искаш и второ мнение мога да ти изпратя координати на лични.