0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос: Как се лекува бяло течение?
« -: Февруари 28, 2008, 14:37:37 pm »
Здравейте всички!
Ако има някой който знае лек за гадното бяло течение,и го сподели ще бъда много благодарна!
 :)
*
Re: Въпрос: Как се лекува бяло течение?
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2008, 14:42:33 pm »
Здравей! :)
Отиваш при гинеколог с оплакванията си, взема ти секрет за микробиологично изследване и се установява има ли проблем или не. Ако има, то тогава лекарят ти назначава адекватно лечение и се отърваваш от гадното бяло течение. :D
Успех
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2008, 14:47:13 pm »
Хехх как ставало то!А пък моя гинеколког всеки път ми казва имаш гъбички...Всеки гинеколог ли може да взима секрет и да го праща на изследване?
Let it rain, let it rain, make my pain go away,
In my brain, let it rain, let it rain,
All this pain in my brain, oh, it drives me insane
In God's name all this pain is a shame
*
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2008, 14:51:01 pm »
Да, всеки гинеколог може да взема секрет, а ти дори и сама можеш да си го занесеш в някоя лаборатория.
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2008, 21:14:51 pm »
Правилен съвет, но пусни си и едно изследване за хламидия. Взема се кръв, може и с вагинален секрет, но първото е по-често използвано. Не се самолекувай, най-много инфекцията да стане хронична и да засегне и тръбите.
« Отговор #5 -: Февруари 28, 2008, 22:34:36 pm »
 Също така като ти вземат секрет искай  да е и за аеробна, и за анаеробна микрофлора.
« Последна редакция: Февруари 28, 2008, 23:11:55 pm от Danny S »

« Отговор #6 -: Февруари 28, 2008, 22:42:51 pm »
може пък и да е физиологично, при някои жени е така. Но пусни изследванията. Ако е гъбички със сигурност ще си разбрала и секрета е специфичен и сърбежа. Не е лошо и урината да изследваш - микробиологично. Много често инфекциите се прехвърлят поради анатомичната близост. Тогава ще ти се наложи по -мащабно лечение.
*
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2008, 22:52:44 pm »
Едно въпросче като казахте хламидия-добре мога да поиска от моят лекуващ гинеколог да си направя тест за хламидия,но той ще иска ли и партньора ми да се изследва.  :?
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2008, 23:04:09 pm »
То какво ли и да го питаш гинеколога де, ама попитай. Да по-сигурно е и двамата да се изследвате. Отивате в лаборатория, в която работят хламидия, вземат ви кръв-венозна и това е. Резултата и сама може да го разчетеш, те ти дават референтни граници. Виж за лечението, ако се наложи - по-добре лекар да го назначи. И после контрола - минимум 20 дни след спиране на антибиотика.
« Отговор #9 -: Февруари 29, 2008, 16:32:49 pm »
То какво ли и да го питаш гинеколога де, ама попитай. Да по-сигурно е и двамата да се изследвате. Отивате в лаборатория, в която работят хламидия, вземат ви кръв-венозна и това е. Резултата и сама може да го разчетеш, те ти дават референтни граници. Виж за лечението, ако се наложи - по-добре лекар да го назначи. И после контрола - минимум 20 дни след спиране на антибиотика.
Ходила съм много пъти на лекар, микробиологично изследване ми е правено ,цитонамазка също и хиляди лекарства съм изпила ама нищо.Отшумява за извесно време и после пак се появява.Всички казват нищо сериозно ама то неминава!Накой знае ли дали бялото течение е пречка за забременяване?
« Отговор #10 -: Февруари 29, 2008, 18:31:27 pm »
ако е провокирано от хламидия - ДА. Тя уврежда тръбите, което пък води до стерилитет.
« Отговор #11 -: Март 01, 2008, 00:29:39 am »
Аз имам бяло течение още от пубертета, ходила сам по лекари, едни казват ,че не трябва да го има ,други ,че е нормално.Прави ла съм 2 пъти цитонамазка, които показват ,че не е в следствие на инфекция.Но след многото глобули и антибиотици ефектът е никакъв.Явно няма спасение от това течение.
« Отговор #12 -: Март 01, 2008, 17:44:13 pm »
Мила, има разлика между цитонамазка и микробиологично изследване на влагалищен секрет. При цитонамазката се взема с нещо като четчица материал/клетки/ от маточната шийка, които клетки се изследват за изменения. Използва се за ранно откриване на рак на маточната шийка докато при микробиологичното изследване с тампон се взема секрет от благалищните стени и се изслезва за наличие на бактерии. Ако се открият такива се определя от кой вид са и се прави антибиограма, за да се види на какво лечение ще се поддадат. Тогава се назначава и терапията.