0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

непрекъснати болки в гърдите
« -: Декември 16, 2007, 21:15:52 pm »
Здравейте бих искала да споделя проблема си  :oops:и да попитам дали някой е имал подобни симптоми и на какво биха могли да се дължат те: :x

По принцип съм с СПКЯ,..установено ми е от преди 3-4 години,..и от тогава бях на Diane-35,...но преди близо година и половина го спрях, :?..защото ми се струва,че от него ми се появиха нежеланите лекарствени реакции,като нежеланото окосмяване, :(...докато си пиех хормоналните всичко беше ОК с цикъла ми, :P :balk_103:...но спрях ли ги и веднага на следващият месец се усети закъснениято на цикъла ми,...и това така го траех година,...но виждам ,че цикъла ми така и неще да се нормализира,..и реших да тръгна отново по доктори...първо при гинеколози,..след това при ендроклринолози,..и последните ми изследвания бехя от преди месец и всичко си е в норма- пролактин,..прогестерон,..естрадиол,..щитовидните ми хормони,..само тестостерона беше маллко над нормата,..и тъкмо си направих последните изследвания,..и ми се наложи пътуване в чужбина,..а тъкмо ми беше свършил цикъла,..значи точно от както ми е свършил цикъла,..миналият месец,..имам адски болки в гърдите и то непрекъсното през целият ден по целите гърди,..цикълат ми този път ,като никой път пък ми подрани,..т.е ако съдим по нормите,..си ми дойде точно на време,и дори ми и свърши (с изключение на едно зацапване което имам седмица след цикъла,..не ми е свършило на пълно)...но болките в гърдите си ми продължават,...и продължават,...значи това трае вече повече от месец и половина,..и незная на какво може да се дължи това,...то е явно на хормоните,...но какво ми има,..пих и Geritamin,..но уви и той не помага,..и вчера съм се завърнала отново в България и да видиме ,..кога ще успея да си запиша час,..но се чудя при какъв специалист да отида, :roll:..някой може ли да сподели?

Благодаря Ви! :balk_602:
*
Re: непрекъснати болки в гърдите
« Отговор #1 -: Декември 17, 2007, 22:45:11 pm »
Бубче, аз имам същия проблем от няколко години.Още не съм намерила лекаря, който да ми каже на какво се дължи това,дано ти успееш и ако стане така, сподели после. При мене са изследвани всички хормони по няколко пъти и са си в референтни стойности. Иначе обикновенно точно хормонални проблеми причиняват такива болки в гърдите. И аз нямам отговор до момента и си търпя болките.Имам страх  от лягане по корем, слагане на сутиен, пипане.Мъжа ми от години е забравил и не му разрешавам да ме пипа по гърдите. Болката е толкова силна, че дори при навеждане от тежестта им къса от болки понякога. Ако някой друг има идеи на какво може да се дължи това и аз ще се радвам да чуя.
« Отговор #2 -: Януари 30, 2008, 16:38:26 pm »
При мен е същото. казаха , чее от мастопатията и уж пих хапчета ,но не минава и вече години съм так. не мога да търпя какъвто и да ее допир-на дреха, още повече на сутиен. Чувствам ги като напомпани през цялото време на цикъла, все едно ,че съм кърмачка. Досега на мен никой не ми е помогнал . С това  , "издърпвайки темата напред се надявам някоя добра душа да сподели опит./ щото те и мъжете ни ще започнат да протестират от забраната :wink:/
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2008, 21:19:10 pm »
Мен също ме болят гърдите постоянно, но аз имам проблеми с пролактина и все го отдавам на това, макар че пия Достинекс и пролактина ми е в норма, но аз се самозалъгвам че няма от какво друго да е, но щом го има и при вас момичета, значи причината наистина е някъде другаде и за съжаление не можем да открием къде.
:(
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2008, 20:31:23 pm »
Имам добри новини (или поне така предполагам)
 :D
Днес гинекологът ми изписа едни хапченца (билкови), които успокояват болките в гърдите, още не съм ги купила, но като ги изпробвам ако имат ефект ще го споделя веднага с вас.
Пожелайте ми успех...
*
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2008, 11:08:41 am »
А защо влизащ като гост за да питаш нещо? :lol: :P вики
Гост
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2008, 12:39:15 pm »
И аз имам същите,гадни,проклети и нетърпящи болки....Но аз по принцип си имам проблеми с гърдите и две операции,но след втората операция като ми започнаха болките,ужас.......сутиен не търпях,дрехи не можеш също и само се разхождах гола....Отидох на лекар,каза мастопатия....Предписа ми билковите хапченца и гела,ама файда никаква от тях....Вече повече от половин година си търпя болежките и това е...В момента пак съм с болки и както някоя от вас беше написала по-горе,съм забранила на мъжо да ме пипа :x
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2008, 19:03:05 pm »
Здравейте момичета. Преди 4-5 години имах същия проблем. Диагнозата ми беше мастодинония или нещо такова. За пояснение да ви кажа, хормоните ми са в нормите с изключение на щитовидните.
И сега са ми напрегнати гърдите но само 1-2 дни преди цикъл. Тогава ме боляха по 2-3 седмици. Ходих на мамолог- ама вече не си спомням името му. Той ми предписа да пия хомеопатичното "Мастодинон" -билкови капки пият се сутрин /без рецепта са и съм ги пила по упътването към шишенцето/ .За около един месец се оправих. След около 2 години пак се появиха болките и веднага започнах да го пия пак. Болките отшумяха.
Когато не се чувстваш добре, защото не си получил това което искаш, просто се стегни и бъди щастлив, защото Бог е измислил нещо по-добро за теб.
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2008, 19:27:40 pm »
И аз съм чула за тези капки,даже на мен докито тогава ми каза,ако не ми помогнат билковите хапчета и гела,чак след това ще прибегнем до капките.....Но за мастопатията,само това са нещата който могат да се визмат....А знам,че болките могат да продължат до средна възраст и вероятно да отшумят.....Ама тая средна възраст много далече бре
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2008, 11:26:00 am »
Наскоро гледах едно предаване по телевизия Здраве за диагностика с термокамера. Там се говореше, че с такава камера, която отчита температурата в отделните зони на тялото може да се диагностицират редица проблеми. Показаха точно случай на жена с проблем в гърдите, на снимката от термокамерата си личеше къде точно е проблемът. С тази диагностична процедура после те назичват към съответния специалист. За съжаление така и не стана ясно къде в софия му е кабинета на този човек, нодоста се впечатлих от метода. Бил напълно безопасен дори за бременни и прегледа е около 50 лева за цяло тяло. Това тук най се доближава до това, което гледах http://termo.web.bg/Дано съм Ви от помощ.
*
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2008, 11:36:37 am »
Аз съм ходила на такова нещо, и не съм очарована да ти кажа.Незнам още съществува ли кабинета.Беше преди 5-6 години.Не може да се направи точна диагностика.Примерно на стомаха може да имаш много диагнози и оцветяването в червено не поставя диагнозата а само посочва проблемния орган. А ние обикновенно си знаем кой орган ни създава проблеми.