0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

проблем със забременяване
« -: Февруари 06, 2009, 14:56:08 pm »
Здравейте,искам да споделя с вас какво се случи с мен.Повече от година се опивам да забремения...Цикълът ми винаги е бил редовен,но когато решихме да имаме дете,започна да ми идва на 40-45 дни.Ходих на 3 лекаря и накрая последният откри,че имам полип на матката,който отраниха оперативно.Изписаха ми оргаметрил,който пих половин година и имах ужасни болки в гърдите от него.Тогава не знаех,че не мога да забременя,докато го пия.Смениха ми лекарството на дуфастон.Пия го от два месеца.Все още няма резултат.Знам,че 2 месеца не са много време,но вече мина доста време,откакто правим напразни опити и се чувствам изморена от това.Колко време трябва да чакам още да мине?дали трябва да си направя пак изследвания?или да почакам още малко?
Re: проблем със забременяване
« Отговор #1 -: Февруари 06, 2009, 17:39:51 pm »
Здравей Виолетдарк!Не се отчайвай 2 месеца не много дълъг период!Тук има момичета който чакат чудото с години и се борят въпреки всичко.Относно по-бързо и упешно забременяване най-добре да отидеш при специалист в клиника за стерилитет.За това не губи надежда, а просто преодолявай всяка пречка с усмивка.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #2 -: Февруари 06, 2009, 17:48:44 pm »
В този сайт има много полезна информация попрочети това онова,регистрирай се в овулационния календар,мери си базалната температура и прави тестове за овулация.Успех  :D
« Отговор #3 -: Февруари 06, 2009, 20:16:24 pm »
violetdark от кой ден на цикъла започваш да пиеш дуфастона? Той също може да действа като противозачатъчно ако се пие преди овулацията. Дай малко повече подробности :wink:
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Виолет

« Отговор #4 -: Февруари 10, 2009, 08:59:56 am »
дуфастон пия от 15 до 25 ден от цикъла...благодаря за подкрепата...тази седмица изпращам съпруга си за спермограма...ако всичко там е наред,ще ходя на лекар аз...
*

нерито

• 217
  • Виждаме така, както гледаме ...
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2009, 10:46:39 am »
Да, да и правиш същата грешка като мен миналия месец!!! От 15- до незнам си кой ден. Глупости. Пак лекар, който не си е довършил работата. Радостинка е абсолютно права, че ако се вземе преди овулация прогестерона (дуфастон, утрогестан и т.н.) действа като противозачатъчно. Трябва да ти е минала овулацията за да го пиеш. А с толкова дълъг цикъл надали на 15-ия ден ще е минала.

Аз, като пълна глупачка пропилях миналия месец в пиене на утрогестан, само че преди да ми е било овуто и познай ..., но както и да е.

Почвай да си мериш температурата и да прилагаш всички онези методи за анализиране на цикъла и засичане на овулацията. След като овуто мине, тогава започвай дуфастона. Но това е само препоръка, въпреки всичко се консултирай с лекаря си, но не продължавай да го пиеш просто така от едикойси ден.
+ това послушай и denisa12251 и попрочети инфото, което ти е необходимо, в сайта наистина има предостатъчно.

И със сигурност не след дълго ще те поздравяваме  osi_9
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2009, 23:41:41 pm »
Виолетке,прави са момичетата,аз бих ги послушала :wink:,наистина при тоя дълъг МЦ О няма как да е на 15ти ден,по скоро 30тия,но ти не поясняваш всъщност - след операцията оправили ти се цикъла или остана така дълъг???Това малко е неясно,ако е останал 40 дни,отивай на доктор в клиника по стерилитет!!!Ако се е оправил(дано)почвай с базалната температура и като засечеш О - веднага дуфастона :D
успех миличка и дано не чакаш още дълго :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2009, 09:17:54 am »
Добре е да мериш БТ и да правиш тетсове за да се разбере дали има О. и кога
Успех! Дано скоро чудото да стане  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #8 -: Февруари 11, 2009, 10:35:37 am »
много благодаря!особено за съвета да не пия хапчетата от 15 ден...това не го знаех и сега като се замисля,наистина сте парави...ще си правя тестове за овулация и тогава ще пия дуфастон!Благодаря!  :D