Ще споделя моя опит, аз също имам ФСХ в гранична зона - 9.5, също така TSH=7.5, МАТ=735, ТАТ= 150, също така след едногодишен стерилет, мисед в 10 г.с.
Преди да забремения спонтанно, д-р Владимиров ме беше определил за инвитро в началото на есента, диагнозата му беше изчерпан резерв. Изследванията на щитовидната жлеза направих 2 месеца след аборта. При посещение при д-р Катя Тодорова и зададох същия въпрос има ли връзка ФСХ с високите стойности на МАТ,ТАТ и ТСХ. Нейният отговор беше да, възможно е да дава отражение върху стойността на ФСХ, защото неправилното функциониране на щитовидната жлеза води до неправилно функциониране на яйчниците, т.е. подтиска тяхната репродуктивност. След двумесечно приемане на медикаменти нивото на ТСХ ми е още извън референтните стойности и затова не съм правила ново изследване на ФСХ, за да видя дали наистина има промяна и дали има пряка зависимост между високите МАТ, ТАТ, ТСХ и ФСХ.
А на втория ти въпрос дали може да забременееш, предполагам че съм забременяла спонтанно с високите стойности , но за съжаление именно те, според всички специалисти , които съм посетила , вкл. д-р Конова са причина за аборта.
Сега вече имам назначена терапия при евентулно ново забременяване.