0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,
Наскоро открих този сайт и се надявам някой да ми помогне - било от опит или специалист.
Преди година и половина ми откриха микропролактином в хипофизата и от тогава съм на бромокриптин (в началото половин таблетка сутрин, една вечер), а сега поддържаща терапия по 1 таблетка вечер. Пролактина ми отдавна е в норма, но когато спрях терапията за 3 месеца в началото отново се повиши и сега не смея да спирам. Отдавна не съм ходила на лекар и просто си го пия така, защото съм чела че лечението продължава години.
Относно опити за забременяване, още не съм правила но основната цел ми е да съм фертилна и да нямам пролактином.
Държа да отбележа че сравнително лесно понесох страничните ефекти от него в началото и особено след като спрях сутрешния прием се чувствах съвсем нормално.
Наскоро обаче започнах да получавам неприятни замайвания и световъртежи. Ходих на лекар и той го отдава на стрес по-скоро. Сега като се замисля така се чувствам, когато вечер съм пропуснала да си взема хапчето.
Въпросът ми е, възможно ли е Бромокриптина да предизвиква зависимост и това което чувствам да е всъщност абстененция? На това ме наведе следният цитат от една руска енциклопедия "Препарат активно влияет на кругооборот дофамина и норадреналина в ЦНС, Уменьшает выделение серотонина."
Как точно им влияе ако някой може да ми сподели.
Благодаря ви предварително.
Никой ли не знае?
« Отговор #1 -: Януари 09, 2006, 15:48:12 pm »
Чета тук мнения на много момичета, които са на Бромокриптин.
Няма ли никой с по-продължително лечение, който да може да сподели как се чувства от това?
При мен целта не е непременно и най-скоростно забременяване, а чисто и просто да съм здрава, така че когато дойде моментът всичко да е ОК.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Никой ли не знае?
« Отговор #2 -: Януари 10, 2006, 15:00:32 pm »
Виж единственото което мога да ти кажа за този препарат е че не се спира от веднъж а постепенно се намалява дозата. Щом е така значи си има причина. Всяко рязко спиране на препарати от този сорт предизвиква шок за организма. По въпроса за зависимостта почти няма лекарство което в малка или голяма степен да не предизвиква някаква зависимост просто реакцията на организма е различна. В крайна сметка мисля че трябва да говориш с лекуващия си лекар за това, а ако искаш консултирай се и с друг лекар по този въпрос специално. Моето мнение не е на специалист, а темата е сериозна не предприемай нищо на своя глава базирано на прочетена от интернет информация. Трябва лекар.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Предизвиква ли Бромокриптин зависимост?
« Отговор #3 -: Януари 10, 2006, 18:02:06 pm »
Аз пия Бромкриптин от няколко месеца.Имам висок пролактин.По време на приема на лекарството , той е в норма , а след спирането му отново се повишава.Ами сега лекарят ми каза,че ще трябва да го пия продължително време,абе общо взето докато забременея.Аз все още изпитвам дискомфорт докато го пия.Вярно ,че не е като в началото на приема.До колкото зном е важно при него да не си пропускаш дозата,защото спирането му трябва да става постепенно с намаляване на дозата.Като пропуснеш хапче организмът ти сигурно реагира по-рязко,защото все едно спираш медикамента изведнъж.Може би затова имаш дискомфорт.Това са си мои предположения.Ако все пак нещо те притеснява консултирай се с лекар.