0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
реших да попитам в случай, че някоя от вас знае отговора:
Аз съм по принцип с нормална до оскъдна менструация, която продължава 3 дни, като втория ден е малко по-обилен. Обилен едва ли е точната дума, сменям превръзки на 2-3 часа от хигиенична гледна точка, а не че им е дошло времето.
Последната ми менструация, както споменах и в друга тема беше кощмар. Първи ден нормално както винаги, но втория ден много силно течение с доста големи "парцали", които не бяха черни, като съсиреци, а по-скоро като парчета месо с дебелина около един пръст и повърхност около 3 пръста подредени един до друг.
Подобен случай имах през Август и после забелязах, че следващия ми цикъл беше 23 дена, като съм сигурна, че имах овулация, защото по случайност бях на преглед и се видя, че е минала О.
Можете ли да ми кажете какво точно е това, дето така жестоко изпада, парцалите имам предвид. Другото което може би също е важно: третия ден от МЦ беше меко казано оскъден, можех с превръзката от предната вечер да изкарам целия ден.
Ще съм ви благодарна ако споделите вашите преживявания, или ако има някой който е компетентен по въпроса и ми отговора.
Благодаря ви!
Здравей,
и аз съм имала менструация с много големи съсиреци като тези, които описваш, придружена от болки в корема. Миналата година бях на ендокринолог заради хормоните и като му споменах за съсиреците той ми изписа Калмацин 3х2. На мен тази доза ме се видя прекалено голяма при условие, че препоръчителната дневна доза е 1х1. На своя глава си го купих, но го пиех както е написано в упътването. Все оше понякога имам съсиреци, но те са по-скоро като малки парцалчета.
Мисля, че не е сериозно, може би е липса на витамини или минерали.
По-добре се консултирай с лекар.
И аз съм имала доста обилен цикъл и съсираци,заради което съм пила калций-фосфор Ц и витамин К,това ми беше изписано от лекар,затова по-добре се консултирай с него
и ако е необходимо ще ти изпише нещо!
Пожелавам ти успех!

*
Много вероятно да е инцидентен цикъл. Съсиреците са от отделената лигавица. Като цяло няма промяна в дължината на цикъла ти.
Ако се повтори, консултирай се с лекар.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Благодаря ви момичета:)
Не че съм се притеснила, защото едва ли може да се каже, че това е кръвоизлив или нещо такова. Ако беше така нямаше да спре от самосебе си.
Като гледам при всички вас е изписан калций, фосфор и т.н.
Засега ще си трая, да видим как ще е следващата М (дано не дойде де:))
Час за лекар имам чак за Април, но ако се наложи ще ида по спешност. Тук не е лесно да получиш час от днес за следващата седмица:(