Мисля, 4е трябва да споделя моята история. На 33г.съм. През 1998г ми правиха опер.-поликистоза.Преди да я направят питах док. 100 пъти задължително ли е веднага след това да забременявам или не.(Тогава бяхме гаджета с мъжа ми и не бяхме готови и двамата).Отговора и беше 100 пъти - не, не е задължително.Колко грешно!!!!!!След това ми идваше М 6 месеца и после спря.Сменик док с друг.Даваше ми контрцептиви защото образувак кисти.И така, 5-6-7г контрацептиви.Спра ли ги - кисти.Казаха, 4е имам ЛУФ с-м, което било равно на инвитро.ОК-приех новината.През 2006, на4алото отидох при д-р Йорданов за инвитро.Направи ми пункция на кистата ( от 2 г. не можеше да из4езне с контацептиви).Но след пункцията, на 3-4 ден не6то ме боле6е и отидох не при него, а при д-р Коларов на ехо.Каза пак е набрала - около 2мм, но не ставаш за инвитро с това.След това отидох пак при Йрданов, каза действаме( само да споделя за историята ми НитоВЕДНЪЖ, не ми поиска стари изследвания или да поиска да ми направи нови.Как се прави инвитро така аз не знам.Пита ме имам ли хормони, да имам стари.Добре ли са? Ами горе долу му казвам.Как са тръбите?Амо преди 1-1,5 г.бяха добре.Даде ми да пия примолут нор за лигавицата и след това почваме по схема инжекциите).За добро или зло, точно тогава си смених рабоатата и замразих нещата.Киста - разбира 4е имам. Направих си лапаро Октомври 2007- киста 70 мм, трикамерна.Фоликуларна.Този месец си пуснах щитов.плюс половите хормони-ОК са.Но според графиката ми- не знам кога да пусна прогестрон.Защото реших 4е ве4е нямам време за мотаене.Искам да си запиша 4ас при Стаменов, но поне да имам някакви налични изследвания.Мъжа ми - астенозооспермия.Според Кацаров- и с такава спермограма може да стане.и аз ве4е съм тотално, абсолютно объркана.Ще стане ли спонтанно или не. да чакам ли или не.На 33 съм.И реших - при Стаменов.
ако Вие момо4ета имате идеи - моля помогнете.
И ужасно ме е страх да не образувам наново кисти.
Малко дълго стана-извинявайте!!!!