0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kotkata1

ne znam kakvo me o4akva
« -: Април 27, 2006, 12:35:41 pm »
V kraya na fevruari moya priyatelka me izprati pri d-r Jotov v I AG.Diagnozata mi postavena ot Mai4in dom sled laparoskopiya na 10 februari , napravena ot d-r Panevska,-Endometriosis peritonei.Obturatio tubae bil.ampil.laparoskopia diagnostica. Sterilitas secundaria.Salpingitis bil...
Sled kato pro4ete Jotov kaza 4e trybva da lekuvame parvo endometriozata, no posle re6i da napravi  cvetna snimka.Na sledvastiyat den-resultat: Dvete trabi pokazvat neprohodimost s formirani sakove. Iska da pravi plastika.
Sled cyalata tazi moge bi nenugna informaciya za vas, bih iskala da pomolya da mi kagete,ako znaete dobar hirurg li, i kak mislite ima li nyakakav 6ans izobsto da zabremeneya.

Пиши на кирилица!
Re: ne znam kakvo me o4akva
« Отговор #1 -: Април 27, 2006, 13:51:42 pm »
Здравей Коте,

Съжалявам, че си в този форум.  :cry:  Познавам момичета с пластика на тръбите, които са имали успешни бременности след това. Аз също съм с твоя проблем, едната тръба е махната след извънматочна, а на другата са отстранени "леки" сраствания по време на същата операция (и уж сега пропускала - спред последната цветна снимка). Моята операция е правена в гинекологията на V Градска болница. Там са много добри хирурзи, но не се занимават със стерелитет (и не правят лапароскопия). Аз лично съм взела решение за себе си да не рискувам (много ме страх от 2-ра извънматочна) и действам за ин витро (в I-ва АГ). За сега - 1 неуспешен опит, но се надявам 2-рия да не е такъв  :D Нямам никакви впечатления от д-р Йотов и не мога да коментирам.

При всички положения обаче, въпросът с тръбите следва да се разреши, независимо дали ще искаш ин витро (има опасност от хидросалпингс, който пречи на процедурата - тук не съм много веща, но има доста неща по този въпрос на web site-a)  или ще се прави пластика и ще пробваш по нормалния ред.

Каквото и да решиш - пожелавам ти успех!!!!!  :goodluck:
*
ne znam kakvo me o4akva
« Отговор #2 -: Април 27, 2006, 15:34:35 pm »
А аз не мисля, че пластиката е разумна при наличие на ендометриоза.
Мисля, че първо тя трябва трябва да се лекува. Не говори ли с д-р Пъневска след операцията? В МД са най-добрите лекари за операция според мен.
Потърси още едно лекарско мнение ...
Успех!!!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
ne znam kakvo me o4akva
« Отговор #3 -: Април 27, 2006, 17:11:38 pm »
Здравей от мен аз също съм правила лапароскопия в Майчин Дом на същия етаж където е Пъневска , но при друг лекар  та въпроса ми е те при лапароскопията не видяха ли пробл;ема при тръбите защото до колкото знам лапарото е наи сигорния метод за откриване на проблеми.Според мен ще е наи-добре да се свържеш с Пъневска и да я попиташ за това.Една цветна снимка не може да дъде по точен резолтат от лапароскопията.Успех ти желая каквото и да решиш.