0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jumper

Nqmam ovulaciq :-(
« -: Октомври 28, 2004, 11:49:16 am »
Molq pomognete  s informaciq po vuprosa.Preporu4aite mi dobur lekar v Sofiq. Blagodarq vi
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2004, 23:25:42 pm »
Липсата на овулация може да се дължи на множество причини - много ниска телесна маса, хормонален дисбаланс, ПКЯ и т.н. Първо трябва със сигурност да се установи липсата на овулация - а това става чрез поредица ултразвукови изследвания (фоликулометрия), след това да се направят изследвания на някои хормони и според резултатите да се състави план на лечение.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2004, 11:18:48 am »
Как установи, че нямаш овулация. Ако само си мерила базална температура, това е не много сигурно.
Задължително си направи фоликулометрия - безболезнена и сравнително евтина процедура.  Така ще си сигурна дали имаш или нямаш овулация и ще можеш да предприемеш съответните мерки. Фоликулометрията ще ти даде отговор в кой точно ден от цикъла имаш овулация за да бъдеш особено настоятелна точно в тези дни.
Имай предвид, че трябва да я направи специалист, не всеки вижда на ехографа това, което трябва да види, въпреки, че вече много лекари се наемат да правят такъв вид ехогравско изследване. При мен точно фоликулометрията се оказа решаваща за забременяването ми, аз съм от Ст.Загора и познавам специалистите тук, нямам представа за Софийските лекари.
УСПЕХ
ММ