0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

magilia

Здравейте , за първи път пиша в този форум.
Немога да забременея от 6 г. Последно ми откриха шоколадова киста ,след консултация с още двама лекари се оказа, че нямам.
На третия ден от менсруацията ,след преглед на видеозон ми казаха , че се е спукала /друг вид киста е била/
Д-р Йорданов от "Тина Киркова" ми обясни , че яйчниците ми задържат фоликули .Изписа ми Диане- 35 и Достинекс ,след като изследвахме следните хормони:

Естрадиол: ОК
LH :            ОК
FSH:           ОК
Пролактин :висок
Тестостерон:ОК

Моля ви да ме посъветвате, във форума четох, че Диането се пие при висок тестостерон , а моят е в норма??? Може ли да се съчетава Диането с Достинекс ? Вчера изпих първото хапче Диане на 3-ия ден от М. ислед 2 часа устата ми пресъхна изпих сума ти вода. Достинекса още не съм го започнала. Трябва да пия по 1 хапче на седмица.

Ще чакам с нетърпение отговорите ви.

До сега не съм пила никога противозачатъчни. :cry:
Висок пролактин -лечение Достинекс и Диане-35
« Отговор #1 -: Декември 23, 2005, 13:10:24 pm »
Надали от Диането ти е пресъхнала устата.
За Пролактина, какво ти каза? Не ти ли изписа нещо да пиеш?
Диането и Достинекса, с какъв мотив ти ги изписа?
Напиши хормоните на кой ден са правени, какви са им стойностите, както и референтите, ако желаеш да ги споделиш с нас!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #2 -: Декември 23, 2005, 15:30:09 pm »
Ами да, точно достинекса е за високия пролактин- той е по-скъп от Бромокриптина или парлодела, но е с най-малко странични влияния.
Колко ти е висок пролактина ( подтиска овулацията) ?
Аз също съм с висок пролактин , но ве4е 3 месеца пия бромокриптин и е в норма. След Нова Година ще правя ЯМР на хипофизата.
Няма страшно ще нормализираш пролактина.

*

Anonymous

« Отговор #3 -: Декември 23, 2005, 16:16:03 pm »
Диането ми е изписано явно за кистите, не ми обясниха.

Предполагам , че искат да ми спрат овулацията за 3 месеца, за да се нормализират нещата. Но защо точно с Диане -35??? Четох ,че има страшно много странични ефекти , и нали се пие при висок тестостерон ?  Моят е в норма . Дали да искам друго противозачатъчно ?

Достинекса е за високия пролактин

Ето и резултатите от хормоните:

Пролактин: 19,18 при норма  1,0-18

Естрадиол : 47,17 при норма 25-145

LH :3,73 при норма 2-15

FSH : 7,19 при норма 3-20

Тестостерон :0,34 при норма 0,1-0,96

Всички хормони са правени на 4-ия ден от М.

Благодаря ви много ,че се отзовахте .
*
« Отговор #4 -: Декември 23, 2005, 17:22:31 pm »
Аз също пия Диане от третия ден на менструацията, но по други причини. Пия вече втора опаковка и да ти кажа, че съм изненадана за това че толкова добре понасям хапчетата. Наистина в листовката са изброени много странични ефекти, но при мен нищо такова не се прояви. Едва ли ти съхне устата от Диането, но пък на всеки действа различно. Една приятелка не го понесе добре и и го смениха с друго.
Но не се притеснявай толкова, все пак ще го пиеш няколко месеца. Като гледам името на доктора, мога само да кажа, че съм чувала само добри неща за него като професионалист. Щом ти  е изписал тези хапчета, пий ги. Нали целта е да се оправят нещата. Не съм специалист и не мога да коментирам защо ти е изписал Диането, но явно е преценил, че има нужда. То се изписва и за кисти и за регулиране на МЦ и за сумати други  неща. Но доколкото знам този доктор е в отделението по стерилитет и едва ли ще ти изпише нещо, без да има нужда.  Така че - спокойно и действай смело по въпроса. Все пак трябва да вземеш мерки докато е време. Успех  :)
*

magilia

« Отговор #5 -: Декември 23, 2005, 17:43:24 pm »
Цитат на: Juli7
Аз също пия Диане от третия ден на менструацията, но по други причини. Пия вече втора опаковка и да ти кажа, че съм изненадана за това че толкова добре понасям хапчетата. Наистина в листовката са изброени много странични ефекти, но при мен нищо такова не се прояви. Едва ли ти съхне устата от Диането, но пък на всеки действа различно. Една приятелка не го понесе добре и и го смениха с друго.
Но не се притеснявай толкова, все пак ще го пиеш няколко месеца. Като гледам името на доктора, мога само да кажа, че съм чувала само добри неща за него като професионалист. Щом ти  е изписал тези хапчета, пий ги. Нали целта е да се оправят нещата. Не съм специалист и не мога да коментирам защо ти е изписал Диането, но явно е преценил, че има нужда. То се изписва и за кисти и за регулиране на МЦ и за сумати други  неща. Но доколкото знам този доктор е в отделението по стерилитет и едва ли ще ти изпише нещо, без да има нужда.  Така че - спокойно и действай смело по въпроса. Все пак трябва да вземеш мерки докато е време. Успех  :)

Здравей , Джули.
Благодаря ти много за отговора, би ли споделила по какъв повод пиеш Диане?
« Отговор #6 -: Декември 23, 2005, 22:04:18 pm »
magilia на кой ден са ти правени хормоните?
Ако са правени до 5-ти ден от цикъла фсх то ти е завишено спрямо лх. А пролактина не ти е толкова висок. Защо не го пуснеш още един път преди да си почнала с хапчетата. Като го прави следва ли всички инструкции за него. Да си спокойна, да не си си "мачкала" гърдите 24 часа преди това и да си полежала 30 мин преди да ти вземат кръвта?!

*

magilia

« Отговор #7 -: Декември 24, 2005, 01:18:47 am »
Хормоните съм ги изследвала на 4-ия ден от М.

Референтните стойности,които съм изписала са за  ФФ /1-5/
Това го разбирам, че ако са ми правени от 1 до 5 ден на М. да гледам в тази колонка Нали така ?

Пролактина се чудя дали  да го изследвам пак, защото преди 2 години пак имаше високи стойности и при повторно изследване се оказа в норма. Тогава пак ми бяха изписали Достинекс и високата му цена + вторият резултат ме накараха да се откажа от лечение.

Общо взето до момента каквато и диагноза да са ми поставяли аз всичко разглеждам под лупа, ходя при друг лекар , консултирам се и общо взето винаги се намира нещо ,което ме разубеждава да проведа лечение.

Имате ли представа дали наличието на кисти, които се пукат по време на М. говорят за наличието на овулация?
Защото на мен изследване за овулация не ми е правено.
Може да ви се стори смешен този въпрос, но не съм много запозната.
*

magilia

« Отговор #8 -: Декември 24, 2005, 01:37:26 am »
Относно самото изследване на пролактина , не са ми казвали да лежа 30 мин. , но преди това седях горе долу толкова време в чакалнята .
Не бях притеснена и се бях наспала   (чула съм , че и съня оказва влияние)

Също така знам , че пролактина се влияе много от стреса , а ние с мъжа ми от 1.5 година се захванахме с един магазин (кредити , разправий и т.н. Аз по принцип съм спокоен човек , но мъжа ми страшно много се изнерви покрай този бизнес и само ми вика и се караме .Общо взето разправий .

Но пък за предишния период от време ,Защо не съм забременяла ?
Абе това със стреса май няма значение?

Някъде четох , че жената за да забременее ,трябва да има голямо доверие на мъжа си ,да е сигурна в него , въобще да и е опора.
Ние с мъжа ми периодично се караме , той ме гони да си ходя и т.н.
Проблема ни може би е в това , че той много пие и аз не съм сигурна в него.

Извинявам се , ако съм досадила на някой с моите семейни проблеми.
« Отговор #9 -: Декември 24, 2005, 02:46:52 am »
Вече се регистрирах, малко трудно , но стана. :balk_175:

Не съм много наясно с компютрите , но се старая. :balk_172:
*
« Отговор #10 -: Декември 24, 2005, 10:04:18 am »
Здравей отново magilia. При мен Диането ми го изписаха по-скоро за регулиране, з-то доктора реши, че ми е късно овулацията и трябва да се регулира за 2-3 месеца, а след това ще правим стимулация с Клостилбегит. Аз принципно имам овулалация, но явно нещо не хареса на доктора това, че е по-късно, или може би трябва малко почивчица на някои мили мои части на тялото :lol:
И на мен не ми се пиеха тези хапчета, но пък за 2 месеца нищо няма да ми стане.
А на теб ти пожелавам повече спокойствие и дано си оправите отношенията със съпруга ти, з-то съм сигурна  че тези неща оказват влияние на емоционалното ти състояние и от там на забременяването. Май ви трябва малко почивка - двамката далече от бъркотията тук :)
А за хапчетата не се притеснявай и ги пий, пък резултата няма да закъснее. Казах ти за твоя доктор, че съм чувала че е страхотен професионалист.  
Весело изкарване на празниците и си почини хубаво :D
« Отговор #11 -: Декември 24, 2005, 13:06:54 pm »
Добре де доктора нищо ли не ти каза за това двойно ФСХ? Не съм специалист по това съотношение на хормоните, но ми прилича на ЛУФ. Нека другите да кажат  :)
Само ще ти кажа, че според мен е хубаво да си направиш още един път Пролактин, преди да започнеш с хапчетата. Все пак понякога стават и лабораторни грешки, а и както казваш не си лежала преди това, поискай от лабораторията да полежиш преди да те изследват.

А относно Диането - можеш да го пиеш 2-3 месеца, най-вече да си починеш и да преусмислиш всичко. Да се оправите малко с мъжа ти, че често самите проблеми покрай правенето и не ставането на бебе влошават взаимоотношенията между съпрузите/ дали законни или само на живеещи на съпружески начала/.

« Отговор #12 -: Декември 24, 2005, 15:27:09 pm »
Джули, благодаря ти много за  пожеланията ! :D

Желая ти Весели празници , много здраве , по-скоро да забременееш и да имаш бебенце! :stroller:
« Отговор #13 -: Декември 24, 2005, 16:59:33 pm »
Здравей, Василена !
Радвам се ,че ми пишеш . Някои неща на са ми много ясни относно хормоните - Какво ще рече , че имам двойно ФСХ ?Показанието ми е 7,19  при положение ,че тук пише норма от 3-20

А това  дето си го писала , че ти прилича на ЛУФ може би е точно така.По време на самата киста ме гледа друга лекарка на 20-ия ден от М. и на листа е записала ЛУФ синдром!

Тя обаче не ми обясни нищо конкретно, з-то не ми е лекуващ лекар, а мие прие з-то моят гинеколог беше болен.

Абе никой нищо не ти обяснява , само бързат.
Може би з-то аз ходя с направление и не плащам нищо[/b (само хормоните)

Къде мога да прочета нещо повече за ЛУФ синдром ?

Веси , желая и на теб Весели празници и по- скоро да си имаш бебенце ! Всичко най- хубаво !
*
« Отговор #14 -: Декември 25, 2005, 10:29:12 am »
Цитат на: magilia
Какво ще рече , че имам двойно ФСХ ?Показанието ми е 7,19  при положение ,че тук пише норма от 3-20

Здравей, двойна е стойността на FSH, спрямо LH- а от тук мисля че се съди за този ЛУФ синдром, но нека по опитните да кажат :oops: