0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Валерия, не те кара никой да промениш мнението си. Всеки има такова и съответно се опитва да обясни защо мисли така. Никой не те кара да търсиш психиатрична помощ, все пак обаче, така че не предлагай и ти такава. И без това проблема с безплодието е достатъчно натоварващ, за да ни се говори по този начин. Не говорим за граници, а за малко толерантност, внимание, съпричастност към болката у другите. Ти не разбираш болката явно. Твоята болка, не е болката на х, у или z. Затова сме хора, всеки да има различно светоусещане. По въпроса за злобата - кажи ми каква злоба мога аз да изпитам, след като имам дете??? За кое злоба? За това че нямам положителен тест, за това че нямам дете??? Злоба към какво? Че моята приятелка има проблем и не може да забременее? Към това, че на другата теста след ин витро беше положителен и всичко свърши до там? За кое злоба? За това че няколко момичета сме минали през мисед? Това не е злоба, а болка... Споделена при това...
Жалко, наистина жалко, че въртиш една и съща плоча в главата си, че прибягваш до обиди, същото правят и тези, които не разбират "Етикета безплодие", същите тези, които смятат че многобройните аборти са причина да сме стерилни...Жалко, че не се опитваш поне за малко да вникнеш в това, което споделиха тук много момичета.
И накрая - късмет, желая ти никога да не изпиташ тази болка, която ти наричаш злоба, за да не се озовеш от другата страна на медала!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.

1. Дали, ако разбереш, че си загубила нероденото си дете - независимо от начина на забременяване, независимо от кой етап на бременността....та точно тогава дойде някоя приятелка с дете..... ти дали пак така с готовност ще разтвориш прегръдката си и ще слушаш за ежедневните проблеми на майката....Прегръдката, която си била сигурна, че ще е за твоето дете......
b]

Въпросът не е насочен към мен, но си позволявам да отговоря като човек преживял точно тази ситуация. Веднъж преживял нещо подобно, болката си остава в теб завинаги. Няма значение какво или кой ще ти напомня за нея. Можеш да я свързваш с хиляди неща/ бременни, бебета, снимки, или просто дати, празници, че и далеч по-незначителни за другите неща/ и всяко едно от тях да ти напомня за горчилката, която никога няма да успееш да преглътнеш. Не откривам Америка с мнението си, че с времето се научаваш да живееш с болката си. Когато сълзите свършат, живота трябва да продължи. Ще намираш неща, който да те връщат назад, но въпреки всичко човек трябва да продължи да живее....и за добрите и за лошите страни от живота. Да живее ....и да се бори!
« Последна редакция: Май 18, 2008, 13:46:12 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
valeria22 - другите момичета правилно са ти казали... Само че, за съжаление, ти от твоята позиция и убедена в правотата си (тоо адвокатите сте си такива де), не искаш да разбереш и да приемеш, че има и друга гледна точка, която е различна от твоята, че има възприятия и чувства, различни от твоите. Моля те, порастни, и виж разнообразието на света, на хората в него, на тяхните души, чувства и усещания...

Обърнала си се персонално към мен, за болката - да мила, боли. Когато знаеш историите на момичетата, когато ден след ден четеш пътя им и борбата им, тогава ще разбереш какво боли, когато се запознаеш с тях, видиш какви стойностни хора са, ще разбереш какво е болка и печал и прорязваща и пронизваща душата болка.

И още нещо - няма смисъл да напускаш форума, просто избягвай определени теми в емоционалните, а тук винаги ще намериш подкрепа и съвет, колкото и странно в момента да ти звучи...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Благодаря за отговара, everything_possible  :)
Макар да си копирала само първият въпрос, си отговорила
и на втория.....Ключовата дума е болка....която може и
да намалее с времето, но никога не изчезва. И специално тук,
в Зачатие не мисля че тази болка би се трансформирала във времето
в злоба (завист) ! Защото всеки един, независимо от причината, дори да
влезе в този форум е със своята болка !
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по тази тема просто не е възможно да има само едно "правилно" мнение. възможни и "правилни" са много-много отсенки и тоналности.
понякога, дори един и същи човек може да мисли и действа различно в контекста на тази тема, в зависимост от моментното си състояние.

по един начин съм мислела, когато започнах опитите за забременяване. по друг начин мислех, когато направих първия си спонтанен аборт само 3 дни след положителния тест. по друг начин мислех, когато разбрах, че за втори път ембриончето ми е загинало. по друг начин мислех, докато бях бременна. по друг начин мислех, когато детето ми се бореше за живот в кувьоза. по друг начин мисля сега.

надявам се да ме разбрахте правилно.

и не бих искала никой да си тръгва от тук заради точно тази тема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Брей, какво сте сътворили, докато аз се занимавам с доста по-скучни неща!  :D Е, как може заради една тема да си тръгне човек от форума?! Ама, много несериозно е това и незряло! Да каже кой е, за да му се извиня! Който иска да пише, да пише, който не иска - да пише другаде.
Валерия, аз много обичам хората да не са съгласни с мен!  :D Щото ме провокират, но този път няма да се поддам на това си изкушение, защото няма смисъл. Тук всеки има някаква професия, не сме без професии. Хубаво е, че ти си юрист, но какво общо има това с темата?! Само да не изскочи някой инженер или пилот и да  почне да обяснява как темата не отговаря на правилата на безопасното въздухоплаване!  :D
Не е нужно да сме на едно мнение! Хайде, моля ви се! Аз и с мъжа ми в повечето време съм на различно мнение по много въпроси, но това не ни пречи да сме заедно вече толкова години. Хубавото на дискусиите, по която и да е тема, е, че се очертава целият аспект от нюанси, свързани с темата. Защото всеки от нас си има своята перспектива, която за него е правилна, но и перспективата на другия отсреща също е важна и обогатява темата. Още повече, щом така ги чувства нещата, значи е прав за себе си. Не можем да накараме другите насила да чувстват нещата като нас.
Няма лошо просто да се чуем и да видим докъде стига перспективата по темата на другите тук, защото своята (поне за момента) я знаем!
Пак ще се повторя: Нека се огледаме и в очите на другия и за малко поне да забравим това "Аз", "Аз", "Аз"...
Поне до вчера това се случваше в темата...

P.S. Валерия, чак сега прочетох всичко, което си написала! Ами ти си ги "разбила" всичките до един! Похвално е, да знаеш, че така яростно си упражняваш професията навсякъде! Само ти излезе права по въпроса! Много удобно! Не разбирам за каква "лудост" говориш, защото и ти не разбираш от "образно мислене", "подтекст", "смислови нюанси", но като юрист се хващаш само за думата, т.е. буквалното значение. Тук никой не е в качеството си на професията, която упражнява, а в ролята на "Жена", само толкова. Направо е абсурдно, че някой ще забранява на успелите да изразяват радостта си?! Откъде ви хрумна това, че го повтарят толкова хора вече?! Покажи ми къде го видя това, но сигурно е било на входа на текста, а след него има различни смислови етажи. Не си измисляйте бе, хора! Ето един много прост житейски пример, за да се поясня: Представете си, че сте спечелили от тотото шестица, абе, много пари! Иска ви се да разкажете на целия свят за това и се пръскате по шевовете от гордост, че "справедливо" се е паднала на вас шестицата! Защото го заслужавате и защото сте вярвали много, че ще спечелите някой ден. Срещате свой приятел от детството, който е безработен. Е, ще му се похвалите ли с всичката радост на света?! Просто е според мен. Забранява ли му някой на новия милионер да се похвали за радостта си? Формално никой не му забранява, но е въпрос на етика и тактичност да намериш мярката и точните думи, за да го съобщиш, за да пощадиш другия. Просто е.
Опитай се да приемеш и другите, а не само да налагаш своето "Аз".
« Последна редакция: Май 18, 2008, 15:56:59 pm от DivaRoza »
*
 valeria22, не способността да се чувства болка или прекалена любов към света наоколо е вредна..."Прекаленият светец и Богу не е драг".

Хората са различни.
Мен също не ме дразни, че еди кое се момиче има ++ резултат! Разбира се, че се радвам за нея. Равах се и преди да забременея, радвам се и сега. Ама ако почне нагоре-надолу да разправя как видиш ли страшно тежко и е да свали 7 кг отгоре или да понесе "невъзможният" 10мин. плач на детето си, особено пък точно в този форум, ами става ми криво и мъчно за някое момиче, което в този момент плаче над поста и и си мечтае за този 10-минутен или 10-часов рев!
Ся да не си помислиш, че злобея...или нещо си към такова момиче. Имало е периоди от живота ми, в които съм имала и по-"велики" проблеми от тези, като например дали еди кое си момче ме било погледнало, но някак си не съм изгараля от нетърпение да ги постна във форум на хора, които не могат да виждат добре например...
« Последна редакция: Май 18, 2008, 16:50:11 pm от Lan »
А аз , нямам никакво желание да отговарям на провокациите на Валерия.
Колко мелодраматично , повтори няколко пъти нейни интерпретации по темата, дръпна им по една защитна пледоария ,направи опит да обиди потребителите , поразходи раздутото си его  и...си хвърли кокетно шапката (капата) .
Валерия , погледни нагоре , дали над главата ти няма нещо като...ореол? :D

А относно демонстративното ти напускане...
Този форум може и без теб ,и без мен, и без всяка от нас по отделно.
Ние се нуждаем от него.

Успех ти желая!
« Последна редакция: Май 18, 2008, 18:45:18 pm от Efirche »
А забелязахте ли, че в странно кратко време втори член си тръгва от форума? Да, какво са двама души - статистика, вече се чу, че този форум можел без всекиго... Ами, ако станат повече?!? Хайде на бас, че ще станат!

Странно е, когато толерантността се налага по такъв брутално нетолерантен начин. С нападки не срещу аргументите на членове, а срещу самите членове. "Раздуто его" ми хареса много. "Мисли малко" ми е друго любимо - сякаш който не мисли като изказващия мнението, въобще не може да мисли... Мисли си съвсем ефективно, просто по друг начин. Върхът на лова на вещици беше постването на компромати за член на форума... понеже бил изпратил обидно лично съобщение... от "компромата" аз лично разбрах, че сред нас сме имали човек, който има интерес към езотериката... о, ужас!!! Е, "компрометираният" не остана дълго тук. 

Момичета, никой няма монопол върху болката. От форума биват принуждавани да си тръгнат с обиди момичета, които също имат проблеми и които можеха да се възползват от помощ и да дадат помощ. Може би трябва да поясня че мисля, че огромното мнозинство от писалите тук минаха, за да кажат своето мнение по въпроса и го направиха искрено, с достойнство и с много болка. От сърце им желая скоро тази болка да е в миналото. Чувствам се задължена и привилигирована да се съобразя с техните чувства и желания. Това, за което говоря, са няколко опита да се "преподава" толерантност с обиди и нетърпимост към друго мнение. Няма да проработят.         

А това, което на ежедневен език наричаме "злоба" е просто "покриваща емоция"... т.е. - емоця, която е преизвикана от две други - болка и страх. Има начини болката да се комуникира по по-молко разрушителен начин. Не е нужно да се прогонват хора.
Може би е време тази тема да се прекрати, преди някой да се е изложил наистина много.
*
А що бре? Те момичетата и казаха, че е добре дошла и да си остане при нас. valeria22 си рече, а дали ще си тръгне си е нейна работа. Истината е, че никой никого не е гонил...
*
Много станахте нещо адвокатите в тази тема, което изкриви нещата до безобразност! Saule_Nova, и ти като скъпата Валерия съчиняваш много свободни изводи, лишени от каквато и да е логика! Освен това се оказахме и "брутално нетолерантни", но те все другите са такива, а ние - не! Много удобно! Но щом си толкова справедливо разгневена, защо не прочетеш по-внимателно последните две мнения на скъпата Валерия, в които тя обвини всички, че са злобни, защо не и се "скараш" и на нея, щом ще сме справедливи. Обаче такава праволинейност и тесногръдие..., но ще спра дотук, за да не се окаже, че "преподавам" толерантност.
Това вече се превърна в пародия! Като не ви харесва, не пишете! Или пък порастнете!
Брех, да му се не види! Защо не могат хората да говорят по принцип за нещата, а все се хващат за думите на другия! И стига вече измислици! Като ви мързи да четете и да проследите мисълта на другия, просто не пишете по негов адрес! А пък тази статистика, че някой си е тръгнал заради определена тема е направо шокиращо смешна! Явно нечие "Его" е много крехко и е свикнало все около него да се въртят и когато не му отърва, се връцва и си тръгва. Не мисля, че някой ще го спре, а и няма повече да се извинявам! Който е поискал да си извлече поука, си е извлякъл!

Ще помоля "лошия" модератор да заключи темата!
Дива Роза, изобщо не съм разгневена ... сравни твоята стилистика и моята и ще видиш, че ти си разгневена, не аз ... на мен просто ми е тъжно ... и ме е срам да чета, макар, че четох доста внимателно. Защо се "хващаме" за думите ли? Думите са важни, защото обозначават неща от живота и са единственият измислен досега начин, по който можем да се разбираме. А последният ти пост звучи, като че ли за теб "неразбиране" и "липса на логика" е всичко, различно от твоето мнение. Забалежи: не казвам ТИ звучиш, а конкретният ти пост и казвам "като че ли", защото това е само мое мнение. Това е различно от личните нападки, които хвърчат. Коментирам мнението ти, не теб.

"Като не ви харесва, не пишете"? Чакай, това не е ли точно онзи тип мислене, с което се опитваме да се преборим - "Като не ви харесва, не гледайте аватари, снимки и т.н."? Нали уж говорехме за толерантност?!!   

Да, хубаво би било модераторът да заключи темата, добре си го решила, според мен.
« Последна редакция: Май 18, 2008, 21:36:58 pm от Saule_Nova »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по желание на потребителя, започнал темата, и по лична преценка (мисля, че на този етап поизчерпахме гледните точки) - заключвам темата.
с пълната увереност, че такава тема пак ще има и че нейната поява е резонна и нужна. просто нека мине малко време...

Saule_Nova, често срещана реакция по форумите (не само нашия) е, засегнат от нещо потребител да заяви, че си тръгва. и аз съм си тръгвала - хем няколко пъти.
но както виждаш - още съм тук. емоционални реакции, после се намесва разумът на зрелия човек и така... не бих правила особени изводи от факта. още повече, valeria22 прави впечатление на зрял и разумен човек, а не на тийнейджър. нямаше нещо в постингите, от което да се обиди така, че да има резон да си тръгне. ако имаше - щяхме да вземем мерки.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!