Брей, какво сте сътворили, докато аз се занимавам с доста по-скучни неща!
Е, как може заради една тема да си тръгне човек от форума?! Ама, много несериозно е това и незряло! Да каже кой е, за да му се извиня! Който иска да пише, да пише, който не иска - да пише другаде.
Валерия, аз много обичам хората да не са съгласни с мен!
Щото ме провокират, но този път няма да се поддам на това си изкушение, защото няма смисъл. Тук всеки има някаква професия, не сме без професии. Хубаво е, че ти си юрист, но какво общо има това с темата?! Само да не изскочи някой инженер или пилот и да почне да обяснява как темата не отговаря на правилата на безопасното въздухоплаване!
Не е нужно да сме на едно мнение! Хайде, моля ви се! Аз и с мъжа ми в повечето време съм на различно мнение по много въпроси, но това не ни пречи да сме заедно вече толкова години. Хубавото на дискусиите, по която и да е тема, е, че се очертава целият аспект от нюанси, свързани с темата. Защото всеки от нас си има своята перспектива, която за него е правилна, но и перспективата на другия отсреща също е важна и обогатява темата. Още повече, щом така ги чувства нещата, значи е прав за себе си. Не можем да накараме другите насила да чувстват нещата като нас.
Няма лошо просто да се чуем и да видим докъде стига перспективата по темата на другите тук, защото своята (поне за момента) я знаем!
Пак ще се повторя: Нека се огледаме и в очите на другия и за малко поне да забравим това "Аз", "Аз", "Аз"...
Поне до вчера това се случваше в темата...
P.S. Валерия, чак сега прочетох всичко, което си написала! Ами ти си ги "разбила" всичките до един! Похвално е, да знаеш, че така яростно си упражняваш професията навсякъде! Само ти излезе права по въпроса! Много удобно! Не разбирам за каква "лудост" говориш, защото и ти не разбираш от "образно мислене", "подтекст", "смислови нюанси", но като юрист се хващаш само за думата, т.е. буквалното значение. Тук никой не е в качеството си на професията, която упражнява, а в ролята на "Жена", само толкова. Направо е абсурдно, че някой ще забранява на успелите да изразяват радостта си?! Откъде ви хрумна това, че го повтарят толкова хора вече?! Покажи ми къде го видя това, но сигурно е било на входа на текста, а след него има различни смислови етажи. Не си измисляйте бе, хора! Ето един много прост житейски пример, за да се поясня: Представете си, че сте спечелили от тотото шестица, абе, много пари! Иска ви се да разкажете на целия свят за това и се пръскате по шевовете от гордост, че "справедливо" се е паднала на вас шестицата! Защото го заслужавате и защото сте вярвали много, че ще спечелите някой ден. Срещате свой приятел от детството, който е безработен. Е, ще му се похвалите ли с всичката радост на света?! Просто е според мен. Забранява ли му някой на новия милионер да се похвали за радостта си? Формално никой не му забранява, но е въпрос на етика и тактичност да намериш мярката и точните думи, за да го съобщиш, за да пощадиш другия. Просто е.
Опитай се да приемеш и другите, а не само да налагаш своето "Аз".