0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Здравей z22
« Отговор #20 -: Декември 21, 2005, 13:41:30 pm »
Цитат на: dessi777
[/color]

Аз имам ПКС и АГС, което води до (според мен) най-големия ми проблем липса на овулация и от там съответно до безплодие.
Но след 4 месечна стимулация вече съм бременна.
[/quote]

Dessi777,

ЧЕСТИТО! Много, много се радвам за теб, за вас! Пожелавам ти само най-добри неща!
Наистина, моля те да споделиш как правихте стимулацията?
С кой препарат?
Фенестрация, лапаро или др. интервенция препоръчвали/правили ли са ти??

При мен проблемът е ЛУФ синдром, съмнения и за ПКЯ. Слонни са да мислят и за ендометриоза, но преди лапаро не е изяснено. Отделно дебела обвивка на яйчниците, искат да пия Диане 35 в продължение на 3 месеца, за да се 'изтъни' (?) + Дуфастон, а след това, ако не се полу4и, фенестрация. Не съм навита на хормоналните препарати, особено на Диане 35, предвид вси4ките му негативи и странични ефекти. Моля те за съвет!
За хормоните ?
« Отговор #21 -: Декември 21, 2005, 23:32:12 pm »
Здравейте момичета! Благодаря Ви за пожеланията! Желая ви от все сърце и вие скоро да си имате бебечета и всички притеснения да останат назад във времето.
Стимулацията я правих с "клостилбегит" от 5 до 9 ден(2*1)- четири месеца и винаги беше ефективна, имаше по два фоликула даже. Но нищо не ставаше. Паралелно си пиех и "преднизолон F" ,но той явно се приема само при пациенти с повишена андрогенна секреция от надбъбречната жлеза.
Тъй като цикълът ми е винаги редовен и е с дължина 30-32 дена, лекарят ме викаше за фоликулометрия около 14 ден.
Четвъртия месец от стимулацията ми каза, че трябва малко почивка,че орагнизмът ми можел сам да създаде яйцеклетка да не се отчайваме и т.н и т.н И след три месеца пак при него
Аз обаче реших да отида и при друг лекар(  който избрах от форумите в които пишем). Показах папката с изледванията и така.......
Той също ми предписа " Клостилбегит",но от 3 до 7 по половинка, защото съм образувала киста. На 11 ден ми сложи " Прегнил" и ЧУДОТО стана. Сега съм бременна в седмия месец и съм много щастлива
Преди това съм пила Диане+ Андрокур+ Сиофор+Преднизолон, в периодите които съм почивала винаги сме пробвали, но без резултат.
В края на 1999г когато ми откриха СПЯ и липсата на овулация също съм провеждала стимулация( пак с клостилбегит), но и тогава нищо
Незнам как се получи,честно казано нямам обеснение.Но именно тогава когато ни най-млако съм очаквала стана. Така,че не губете надежда сигурна съм ,че и вие ще си имате малки бебоци.
(Малко дълго стана и така го нахвърлях през годините. Сякаш е било няколко месеца...................) Дано не съм Ви оттегчила, ако нещо неразбрахте от моите писания, моля питайте  :)