0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Elisaveta

Синдром на поликистозните яйчници
« -: Декември 14, 2005, 16:54:41 pm »
Здравейте!На 24 години съм и от 4 години съм на Диане 35 заради поликистозата!пия го по схема отначало 6 месеца със два месеца почивка но последните две години го пия 10 месеца с един месец почивка, тъй като в тази почивка просто не ми идва!точно когато почивам по лицето ми излизат пъпки, но не обикновено акне а болезнени червени пъпки без връх(като сляпа пъпка)и всеки път е такъв ад!сега пия с диането и андрокур(първите 10 дена от началото на опаковката Диане) но май става по зле!много ще се радвам, който има като моя проблем да сподели тъй като съм пръснала толкова пари и по гинеколози и по дерматолози и съм изпила толкова лекарства...и пак нищо!заради пъпките съм пила два пъти и Роакутан..не ми се иска сега да го пия отново!
Предварително благодаря!
*

Elisaveta

Re: Синдром на поликистозните яйчници
« Отговор #1 -: Декември 19, 2005, 14:05:24 pm »
никой ли няма сходен проблем с моя????
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #2 -: Декември 19, 2005, 14:11:05 pm »
здравей,аз също съм с ПКЯ  и съм пила Диане,но не ми е помогнало.Аз съм с нередовен цикъл и лекарството не го регулира,а като го спрях,не ми дойде 7 месеца и ми направиха лапароскопия.
 Ти правила ли си си изследвания и ако,какви?Знаеш ли на какво се дължи ПКЯ при теб?Искаш ли имаш дете сега или скоро не мислиш да забременяваш?
<br />
*

Elisaveta

« Отговор #3 -: Декември 19, 2005, 16:54:18 pm »
Изследвания на хормони си бях правила тогава когато ми сложиха тази диагноза(неса при мен и няма как да ги напиша сега нивата на хормоните но най висок ми беше тестостерона!)
Никой не ми е казал на какво се дължи при мен просто тогава гинеколога каза че това е положението и ще си карам на Диане докато реша да забременявам!сега тук в сф ходих при друг специалист и той каза че Диането ще трябва да го пия до 2 години без почивка?!?!?и ми назначи и андрокура...не, нямам намерение да забременявам през близката година!надявам се инфото да те ориентира а утре мога да напиша какви са точните нива на хормоните!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #4 -: Декември 19, 2005, 17:09:14 pm »
виж , за съжаление ПКЯ не може да се излекува и лекарите правят обикновено така:ако не искаш да забременееш-пиеш противозачатъчни(за да не стават повече кисти ),а ако искаш да забременееш вече се търси има ли овулация и какво не е наред.
 Щом не искаш бебе за сега,май наистина ще трябва да продължиш противозачатъчните,но не съм сигурна,че е добре 2г. без прекъсване.
<br />
*

Elisaveta

« Отговор #5 -: Декември 19, 2005, 17:33:58 pm »
притеснява ме това че дори и в почивките неми идва!нали като го пия правя почивки по схема на всеки 6 месеца един или два почивка!но тъй като неми идва го пия вече 10 месеца с един почивка!а сега д-р Генов при него ходих каза а не без почивка!притеснява ме също така че сега като пия андрокура в 7 дневната пауза неми дойде а този месец ми дойде на последния ден!и още по лошо в тия почивки пъпчасвам ужасно- и май това най много ме притеснява!и незная какво да правя вече