0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кръвен тест за бременност
« Отговор #80 -: Януари 14, 2016, 08:13:12 am »
Благодаря, ra4o! Надявам се всичко да е наред! Това ми е първа бременност и съм притеснена и си задавам много въпроси!
Още веднъж благодаря на всички за отделеното време! :)
*
« Отговор #81 -: Януари 14, 2016, 10:08:03 am »
Благодаря за отговора, marsi! Успокоих се! Сега само ще чакам прегледа. Мисля да отида, когато трябва да съм в 7-8 седмица (дано всичко е наред). От това, което четох и ако правилно съм разбрала, може да се чуе и сърдечна дейност в тези седмици, нали?
Да, в 7-8 г.с. може да се чуе и сърчицето,
късмет, Цветенце!  :)  yahoo_17

« Отговор #82 -: Февруари 23, 2017, 08:52:09 am »
Здравейте и от мен. Тъй като не съм много запозната и невежа в кръзка с кръвния тест за бременност. На 20.08 ми беше последната менструация и на 14.09 си направих кръвен тест който отчете 544 ЧХГ може ли някой да ми каже дали това са нормални стойности за периода който е минал.Много се притеснявам а гениколога ми даже не ми обърна внимание като го попитах. Благодаря ви предварително
*
« Отговор #83 -: Февруари 23, 2017, 08:55:17 am »
Сисито, това са стойности на бременност, но като гледам от тогава са минали 5 месеца и ако си бременна трябва и корем и ритници в корема и всичко да имаш.

*
« Отговор #84 -: Февруари 23, 2017, 09:10:52 am »
Малко несериозен ми се вижда този пост... Остави, че вече за раждане трябва да мислиш, а ти питаш дали си бременна, но и 544 стойност на ЧХГ за 3 г.с. малко множко ми се вижда. Може и аз да греша, това са индивидуални неща, но както Маги е писала вече - да не усещаш бебето, да не виждаш нарастващия корем и промените...
Ако нямаш менструация от 20.08 (това са 6 месеца), не си ли ходила на гинеколог, за да разбереш каква е причината? 
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #85 -: Февруари 23, 2017, 09:57:01 am »
Да момичета разбира се че бременноста в вече на лице и да ходя редовно на гениколог просто видях че стойностите са ми доста по завишени от на останалите момичета и за това реших да ви попитам и аз. Притесних се че мойте са доста по завишени
*
« Отговор #86 -: Февруари 23, 2017, 10:05:40 am »
При всеки е много индивидуално, зависи кога ти е овулацията, нарастването на ЧХГ е строго индивидуално.Аз съм с ранна овулация, на 4 ден закъснение ЧХГ-то ми беше над 1000.

*
« Отговор #87 -: Февруари 23, 2017, 10:06:09 am »
Сисито, затова по-горе написах, че това е индивидуално - стойностите, които са описани, са ориентировъчни, не общо правило. Може да си била с по-ранна овулация, съответно - по-ранно зачеване. След като вече имаш една нормално развиваща се бременност на този етап, не разбирам защо се връщаш 5-6 месеца назад, за да си създаваш излишни главоболия.
Не остава много, така че се наслаждавай на оставащото време. Здраво и пухкаво бебе желая :)

ПП: Маги, писали сме едновременно :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #88 -: Февруари 23, 2017, 10:15:38 am »
Тези стойности са с твърде задна дата, за да имат някакво значение към момента.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #89 -: Февруари 23, 2017, 10:25:33 am »
Сисито, тези стойности на ЧХГ нямат голямо значение ретроспективно, защото, както и момичетата са ти казали, варират в големи граници, не е ясно кога ти е била овулацията, респективно кога е настъпила бременността, понякога има многоплодна бременност в началото, която после се редуцира до едноплодна и т.н. Ако всичко е наред и бебето е добре, не виждам причина да се връщаш в самото начало на бременността. Ако пък нещо друго те тревожи, кажи какво е то конкретно. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу