0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за прогестерона
« -: Ноември 24, 2005, 20:27:53 pm »
Здравейте момичета,
Имам един въпрос към вас,значи в понеделник имам час за изследване на прогестерон,това което знам от вас е че прогестерона се изследва на 7-мия ден след предполагаема овулация.Въпроса ми е ако не е имало овулация може ли да се изследва прогестерона?Моя цикъл е 25-26 дни,днес ми е 17-ти ден от цикъла и до колкото умея сама да си разчитам графиката мисля че овулация нямам,а другата седмица очаквам да ми дойде М.Това е въпроса ми може ли пак да се изследва прогестерона?
Благодаря ви предварително.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за прогестерона
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2005, 20:33:04 pm »
Може би има овулация на 15 или 16 ден. Изчакай малко и ни подсети след два-три дни.
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Въпрос за прогестерона
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2005, 20:55:49 pm »
А наистина ако същия месец няма ову как се процедира? Оставя се за следващия ли?
Просто ми стана любопитно
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
Въпрос за прогестерона
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2005, 20:58:05 pm »
Благодаря ти Лали,че ми отговори.Дано наистина е така както казваш,задължително ще ви подсетя след два три дни,за да чуя вашето мнение.
аз имам запазен час за понеделник и ще видя какво ще каже и моя лекар,но вашето мнение е много важно и полезно за мен.
Въпрос за прогестерона
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2005, 07:02:08 am »
Така, както ме посъветва Лали да ви припомня,се обръщам отново към вас,моля ви минаха няколко дни от както пуснах тази тема,сега гледайки графиката ми мислите ли че съм имала овулация до момента и ако не мога ли да изследвам прогестерона въпреки това.Утре имам час при лекаря ми ще чуя и неговото мнение,но вашето също е важно за мен.
Благодаря ви предварително.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за прогестерона
« Отговор #5 -: Ноември 28, 2005, 07:18:46 am »
Миличка, нека първо ти кажа, че една графика на БТ e по- скоро ориентир за овулация, отколкото потвърждение, най- сигурния начин за това е фоликулометрията. За мен варианта е следния- започва нов цикъл- на 3 ден пускаш хормони- FSH, LH, Estradiol, Prolaktin, Testosteron. Според дължината на цикъла ти- първо наблюдение за фоликули трябва да е около 8 ден, и след това по преценка на лекаря се прави проследяването- най- добре е през ден. Ако тогава се установи овулация, може да ти се назначи изследване на прогестерон, защото иначе не виждам смисъл ако няма овулация да се изследва- прогестерона се отделя от жълтото тяло, което се образува след овулация от освободената от фоликула яйцеклетка. Дано съм обяснила разбираемо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Въпрос за прогестерона
« Отговор #6 -: Ноември 28, 2005, 07:41:03 am »
Здравей Мини,
Съгласна съм с абсолютно всичко което казваш,но проблема е в това че аз живея в чужбина и като че ли докторите процедират тук по друга схема,което много ме обърква.Аз съм разказвала моята история в проблемно забременяване,но с две думи оперирана съм и лекувана от ендометриоза 6 месеца, една година безуспешни опити след приключване на лечението ми със лекуващия ми в момента доктор решихме че е време да започнем изследванията и това което каза той е че ще направим трите най-важни неща за него спермограма,прогестерон и цветна снимка,нито спомена за фоликометрия,питах го няма ли да ми изследват и другите хормони-той ми каза за сега не и това е.Объркана съм защото схемата им тук е съвсем различна,утре ще говоря с него и ако се наложи ще го сменя.В една от темите ми пак зададена в проблемно забременяване Мели ми отговори че тъй като Разликите в нашенските и чужбински схеми много често се дължат на различното остойностяване на отделните процедури. Тъй като лекарският труд е ужасно скъп в повечето страни, а параклиниката обикновено е в пъти по - евтина, то там се практикува последно да се правят най - скъпите неща. У нас е обратно.
Затова си зададох въпроса за прогестерона тук,тъй като само това ми е назначено до момента.
Извинявам се че дълго стана и че се отклоних от темата.
Благодаря ти че ми отговори Мини.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за прогестерона
« Отговор #7 -: Ноември 28, 2005, 07:46:35 am »
Съжалявам, за това че и в чужбина има лекари като тук- просто те карат да правиш нещо без да обясняват. Това което видях по графиката ти е евентуална овулация на 15 ден, но мисля че ако е така, е рано за прогестерон- той се изследва на 7-мия ден след овулация- т.е. при теб на 22 ден за този цикъл. Късмет при по- нататъшните изследвания!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за прогестерона
« Отговор #8 -: Ноември 28, 2005, 07:55:57 am »
Малко да обърнем темата, не съобразих че си с ендометриоза, може би презумпцията за следенето на точно прогестерона е заради заболяването. С какви лекарства си лекувана, тъй като прочетох ето това по въпроса:
Цитат
Медикаменти като Lupron (Zoladex в български условия –бел. прев.) или високи дози прогестерон могат да се използват за контролиране на заболяването, макар че всяко от тях има странични ефекти което ограничава полезността им

Да не би да мисли да те лекува с прогестеронов препарат и за това да иска точни нива на прогестерона.
*
Здравей!
« Отговор #9 -: Ноември 28, 2005, 14:22:55 pm »
Включвам се в темата за да кажа само,че Золакес-а не е прогестеронов препарат, а е от групата на LHRH аналозите,чиято цел е да намали нивото на естоген в кръвта.Мисля че с това намалява и нивото на прогестерон в кръвта.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Въпрос за прогестерона
« Отговор #10 -: Ноември 28, 2005, 14:24:37 pm »
Ти хубаво се включваш, ама прочете ли внимателно цитата, че имаше думичката "ИЛИ" ?!?
Въпрос за прогестерона
« Отговор #11 -: Ноември 28, 2005, 15:07:53 pm »
Мини,лекувана съм със Золадекс.Да ти кажа изобщо нямам на представа каква му е презумпцията понеже малко трудно се говори с него,малко трябва да му вадя думите с ченгел от устата.Но да ти кажа не мисля че целта му е да ме лекува с прогестеронови препарати поне не още,та той не ми е изследвал все още нищо дори и фоликуметрия незнам дали ше ми назначи,каза ми да си следя температурата вкъщи и само изследване за прогестерон ми назначи,без дори да ми беше назначена фоликуметрия за да се проследи овулацията а само домашно мерене,но ще го видя днес като ми види графиката какво ще каже.До колкото аз знам само е че ендометриозата предизвиква хормонални нарушения.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за прогестерона
« Отговор #12 -: Декември 03, 2005, 18:43:33 pm »
Според мен има овулация на 16-я ден.
Въпрос за прогестерона
« Отговор #13 -: Декември 10, 2005, 22:08:42 pm »
Здравейте!
Аз доколкото съм чела, чрез прогестерона се доказва има ли или не овулация и инсуфициенция на жълтото тяло
Нивото на плазмения прогестерон показва ясно изразена цикличност в секрецията си по ввреме на менстр. цикъл
*

vianet

ha
« Отговор #14 -: Декември 19, 2005, 15:06:15 pm »
Цитат на: Hera_76
А наистина ако същия месец няма ову как се процедира? Оставя се за следващия ли?
Просто ми стана любопитно
:lol: