0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тест или преглед?
« -: Февруари 07, 2006, 09:55:39 am »
Момичета,
кой е по -сигурния метод за установяване на бременност – чрез тест или чрез лекарски преглед? И кога се прави проверка чрез втория метод – след колко дни?
Когато закъснението на цикъла ми беше 5 дена все още мислех, че е  нормално – а и нямах никакви признаци на бременност (и все още нямам) с изключение на по-честото уриниране. Дните се увеличаваха и естествено започнах да се надявам, че скоро ще има бебе…. Днес направих 10 дена от закъснението на цикъла и сутринта реших да опитам с тест (теста за бременност, който се продава заедно с 5-те теста за овулация Ovu Clear мисля) – веселото ми настроение на очакване и надежда се изпари за секунди - беше напълно отрицателен ;(  Трябва да спомена, че предния месец и овулацията ми бе изтеглена много късно – на 25 ден при 29 дневен цикъл. Вероятно това е и причината да се измести началото на следващата М. и след още няколко дена ще ми дойде?...
Според вас има ли смисъл при тази ситуация да ходя на преглед? Не ми се иска да потвърди разочарованието ми. Но ако прегледа е по-сигурния метод и независимо от отрицателния тест може да даде положителен резултат…. Да се надявам ли…?!
Тест или преглед?
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2006, 10:07:27 am »
Определено е хубаво да отидеш на преглед. Аз бях в същата ситуация. Цикълът ми прескочи януари без видима причина и мислех, че може да съм бременна, но не усещах никакви признаци. Направих си тест и беше отрицателен, но цикъл така или иначе нямаше. Вчера бях на преглед - оказа се, че съм в овулация и даже се видя 1 зреещ фоликул. Обясни ми, че до към 14 дни трябва да ми дойде цикъла...А за честото уриниране, което и аз имам - на прегледа с вагиналния ехограф се видя, че имам удебелена лигавица на пикочния мехур / мисля, че така беше??/ и каза, че би било хубаво да се консултирам с уролог дали има нещо тревожно!
За това вместо да се чудиш направи като мен - така поне ще разбереш има ли база за притеснение.
п.с - При мен причината да прескочи най-вероятно е,че спрях контрацепцията си малко ненавременно и сега организма ми се нагажда вече към нормален естествен цикъл.

*
Тест или преглед?
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2006, 12:06:11 pm »
Ако не искаш да ходиш на лекар , най-добре направи кръвен тест.
*
Re: Тест или преглед?
« Отговор #3 -: Февруари 07, 2006, 12:16:10 pm »
Цитат на: Elida
Трябва да спомена, че предния месец и овулацията ми бе изтеглена много късно – на 25 ден при 29 дневен цикъл. Вероятно това е и причината да се измести началото на следващата М. и след още няколко дена ще ми дойде?...

Да, според мен това е причината за закъснението на М. Щом овулацията е закъсняла и е била на 25-ти ден, то със сигурност цикълът ти няма да е 29 дни... Най-простата сметка е 25/ден, в който казваш, че е била овулацията този месец/ +14 /колкото приблизително е ЛФ/ = 39, т.е. толкова дни вероятно ще ти е цикълът този месец.
Все пак не е лошо да отидеш на лекар.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Тест или преглед?
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2006, 12:20:30 pm »
Подкрепям Тифани.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Тест или преглед?
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2006, 13:52:48 pm »
Позна Тифани,
Закъснението на овулацията е изместило с 11 дни и началото на следващия цикъл. Не го очаквах защото за пръв път ми се случва подобно "сериозно" забавяне и то без никаква причина. Дано в последвствие този 40 дневен цикъл се върне към нормалната си продължителност. Благодаря за успокоението.;)