0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 Направиха ми лапароскопия в средата на юни-доказа се ендометриоза и на двата яйчника.Веднага започнах лечение с Диферелин.Сама си закупих 5 от предписаните 6 ампули.Тогава ми се обадиха от Здр.каса.Когато отидох да ми бият шестата инжекция,и лекарката разбра,че ще ми отпуснат още 5 от Здр.каса,предложи "за по-сигурно"да ми сложи още няколко.Днес бях на преглед-каза ми ,че "яйчниците ми са доста подтиснати",но в петък ще ходя ми сложи Диферелин №8.
  На някоя от вас били ли са и повече от предписаните 6 ампули и защо?
*
Re: Колко дълго продължи вашето лечение с Диферелин?
« Отговор #1 -: Декември 19, 2007, 21:45:43 pm »
  Преди да сложиш диферелин №8 се консултирай с поне още един специалист. Това "за по-сигурно" не ми звучи убединелно. :( Навсякъде където съм чела за ендометриозата курсът на лечение е от 3 до 6 месеца (золадекс или диферелин) в зависимост от степентта на заболяването. Успех!
« Последна редакция: Декември 19, 2007, 21:47:45 pm от solei »
*
« Отговор #2 -: Декември 20, 2007, 09:40:08 am »
kmi 7, недей да продължаваш с лечението!Принципно и аз попитах двамата доктори, при които ходя/по-сигурно е двама, че вече съм се наплашила :)/дали да си сложа още една инжекция.И двамата бяха категорични, че не бива.Това са хормони все пак, които принудително те вкарват в критическата!Така че, моля те, консултирай се и с друг лекар!

« Отговор #3 -: Декември 20, 2007, 10:44:56 am »
Изчела съм сума ти литература. Навсякъде пише, че лечението НИКОГА не трябва да е повече от 6 месеца. Дори в случай на скорошно завръщане на ендометриозата, се прави поне 2 години почивка преди следващ курс на лечението. След 6 месеца с диферелин, жената губи до 10% от костната си структура и рискът за остеопороза след години е голям, затова лекарството в никакъв случай не се използва повече от 6 месеца. Трябват ти поне 2 години почивка за възстановяване на костите. Смени си доктора! Понякога не мога да повярвам какви некадърници има! :fighting:

*
« Отговор #4 -: Декември 20, 2007, 12:29:39 pm »
 За съжаление съм на работа и нямам възможност за лична консултация.Но понеже и аз изчетох доста по темата и никъде не пишеше,че курса на лечение може да бъде продължен,се притесних.Благодаря ви за отговорите,но незнам как да постъпя.Нали за това са специалистите(а моята лекарка е специалист по стерилитет).
*
« Отговор #5 -: Декември 20, 2007, 13:11:38 pm »
Непременно се консултирай с друг лекар. Аз минах само с 3 инжекции при това доктор Попов каза че не било доказано че 6 инжекции вършат повече работа от 3 и ако ти се повлияваш добре от лечението и с 3 може да се мине. А до колкото виждам ти се каниш 8 да си биеш...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #6 -: Декември 20, 2007, 13:41:59 pm »
но в петък ще ходя ми сложи Диферелин №8.

8O №8  8O 8O 8O
Аз щях да откача на финала, а съм била на Диферелин 6 месеца. Така ме бяха блокирали, че цикъла ми закъсня доста след това.

lb2f
*
« Отговор #7 -: Декември 20, 2007, 20:01:07 pm »
8???????????  8O това наистина е много . аз съм с ендометриоза 4-та степен (кистата ми беше 15 см) и ми биха 6 инжекции ...така че може да прецениш и сама , че 8 са ПРЕКАЛЕНО МНОГО. консултирай се и с друг доктор НЕПРЕМЕННО !
*
« Отговор #8 -: Декември 21, 2007, 12:20:41 pm »
Трябва да направиш консултация най-малко с още двама доктори.Когато попитах доктора,който ми изписа Диферилина,колко бр.най-много могат да се сложат,той отговори,че максимума е 9 бр.Но това е в единични случаи и то под изришното предписание от лекар.Природата така ни е създала,максимум 9 месеца без цикъл (по време на бременност)Шест инжекции плюс около три месеца "събуждане" на яйчниците-девет месеца.В противен случай можеш да си останеш без цикъл,въобще.Така че,слагай толкова,колкото са ти изписани,и такива "за всеки случай" .....да ги нямаме.Пиши какво е станало след като се консултираш и с други лекари.Успех. :crossfingers: :bighug:
*
« Отговор #9 -: Декември 22, 2007, 10:39:34 am »
 Послушах вашите съвети и не отидох да ми поставят осмата инжекция.Направих допитване по телефона с лекар от друга болница и той е на мнение,че 6 са достатъчни.Незнам моята ендометриоза коя степен е ,но дори по-голямата ми киста не е била над 10см.Сега ще изчакам да мине истерията около празниците и ще отида на преглед при друг лекар,но така или иначе ще са минали повече от 35 дни от поставянето на последната инжекция.Много ви благодаря момичета :)Весели празници  mc101