0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Mimon

Изследването ми за Токсоплазмоза - моля за мнение!
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2005, 13:43:53 pm »
Може и в Нац.център по заразни и паразитни болести, има специален кабинет по паразитни тропически болести, аз там си правих IgM, който за съжаление се оказа положителен. Адресът е : ул. Кракра 3А, тел. 9446999, вътр.360. Работят до около 15.00ч.
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2005, 10:44:51 am »
Момичета, може би и това ще е полезно - домашната котка също може да бъде изследвана за токсоплазмоза. Ако не излиза навън, шансът да е носител е малък, но все пак е добре да се провери. Аз говорих вчера с нашия ветеринар и ми казаха, че трябва само да занесем акита в едно бурканче, те си ги пращат във вет лаборатория и ни се обаждат за резултатите. Има и кръвен тест за котета, но този с изпражненията бил по-сигурен.

Даже ако е носител, опасно е само да сте в контакт със сандъчето за тоалетната. В такъв случай, назначавате любимия за отговорник по котешката хигиена или може да е най-добре котето да се командирова за няколко месеца.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2005, 11:35:52 am »
Здравейте,

и мене ме притеснява много темата за токсоплазмозата. Бремена съм в началото на 4-ти месец и си направих изследване за токсоплазмоза. Когато си взех изследванията, гинеколожката ми беше категорична, че съм заразена . Преди четири години аз прекарах токсоплазмоза и почти два месеца пих антибиотици. Н о за моя изненада сегашните ми резултати отново са положителн-IgG>250, IgM=4, IgA-(-). Консултирах се с лекар от Центъра за паразитни болести, който ми каза, че няма от какво да се притеснявам и да не пия никакви хапчета. Но все пак бих искала да чуя и друго мнение. Кажете ми ако знаете доктор, с който бих могла да се консултирам?
*
токсоплазмоза
« Отговор #23 -: Ноември 22, 2005, 17:06:26 pm »
Аз имах титър 80,което е в рамките на нормата.Имам познати,които са били с много по-висок титър по време на бременност и са пили лекарства.Не са имали после проблеми.Доколкото знам,веднъж имал ли си досег с токсоплазмозата,тя си циркулира постоянно в кръвта и резултатите могат да бъдат различни-и отрицателни.Но най-добре е консултация с добър специалист. :!:
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!